Adaptive Triggers van PlayStation 5 Dual Sense controllers gaan kapot

Sinds de release van de PlayStation 5 duiken er steeds meer verhalen op van gamers die defecte Dual Sense controllers hebben.

Er duiken namelijk steeds meer meldingen op via forums zoals Resetera en Reddit, waaruit blijkt dat de Adaptive Triggers van de PS5 DualSense-controller gebreken hebben. Normaliter bieden de triggers bepaalde weerstand in games bij het gebruik van bijvoorbeeld wapens wat weer een realistisch gevoel moet geven tijdens gameplay.

Zo geeft een gebruiker op Reddit aan dat zijn R2-knop uit zichzelf activeert. Op Resetera beweert een gebruiker dat zijn R2-knop is gebroken tijdens het spelen van Spider-man: Miles Morales, een game die de Adaptive Triggers ondersteund. Deze gebruiker meldt daarbij dat zijn triggers totaal geen weerstand meer bieden. Aan de reacties van beide posts blijkt dat er meerdere mensen zijn die last hebben van dit probleem.

In de onderstaande video laat YouTuber Miguel Marinez zien dat de defecte veer van de R2-trigger uit de controller valt wanneer hij deze open maakt. Sony zelf heeft nog geen statement gegeven omtrent dit probleem. Als het goed is moet dit onder de garantie vallen van het product.

Ook interessant
Hwang keert binnenkort terug in SOULCALIBUR VI
NL / EN