Codemasters heeft bekend gemaakt welke spannende vernieuwingen spelers kunnen verwachten bij de release van F1 2020, de officiële videogame van het 2020 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP.

De game biedt onder andere twee nieuwe circuits, Hanoi Circuit en Circuit Zandvoort, de manager-functie My Team, verbeterde on-track-opties, de terugkeer van split-screen, klassieke wagens, en heel veel meer.

De trailer begint met het tonen van de nieuwe driver-manager-functie My Team, inclusief het aanpassen van wagens, de coureursmarkt en de teamfaciliteiten. Voordat spelers de baan op gaan, moeten ze  belangrijke beslissingen maken die de motivatie van coureur en personeel versterken, om vervolgens geld te verdienen voor het verbeteren van faciliteiten, upgraden van auto-onderdelen en in dienst nemen van nieuwe teamleden.

De trailer benadrukt ook de vrijheid die spelers hebben om hun eigen keuzes te maken. De aanpassingsopties van F1 2020 bieden spelers namelijk meer controle over de manier waarop ze willen racen, van F2-integratie tot kortere seizoenen. Moeite om Monaco en Baku te halen? Profiteer van kortere seizoenen met 10 of 16 races. Voor nieuwkomers zijn er vereenvoudigde menu’s en rij-ondersteuningsopties, als aanvulling op de core handling van F1 en F2.

F1 2020 biedt diverse on-track-verbeteringen die zijn gebaseerd op feedback van zowel coureurs als spelers. Net als in het echt kunnen spelers met een druk op de knop ERS activeren voor een meer natuurlijke manier van manoeuvreren. Op verzoek van de F1-community, introduceert de game ook een virtuele achteruitkijkspiegel die het makkelijker maakt tegenstanders op te merken en aanvallen van rivalen af te slaan.

Met de geheel nieuwe Podium Pass kunnen spelers racen, punten verdienen en dingen ontgrendelen om te game nog meer personaliseren. Tijdens elk seizoen kunnen spelers gratis aanpassingsopties ontgrendelen door in hun favoriete game-modes te racen en XP te verdienen. Deze cosmetische aanpassingsopties zijn onder andere autokleuren, race-kleding, zoals handschoenen, overalls en helmen, en podium-emotes.

Voor next-level-aanpassingen kunnen spelers de VIP-upgrade kopen die toegang biedt tot beloningen van hogere levels en extra in-game uitdagingen. Alle spelers die F12020 pre-orderen, ontvangen tegoed om de Season One VIP-pas te ontgrendelen. Tijdens elk seizoen kunnen spelers voldoende valuta verdienen om de volgende VIP Podium Pass te kunnen kopen.

F1 2020 verschijnt op 10 juli voor PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en PC.

Laat een antwoord achter