Je hebt diverse soorten gamers. De een prefereert een controller terwijl de ander graag speelt met toetsenbord en muis. Op consoles zorgt dit nog weleens voor scheve verhoudingen.

Dat vindt ook de game director van Overwatch, Jeff Kaplan. Deze heeft in een blogpost op Battle.net aangegeven dat hij het gebruik van muis en toetsenbord in Overwatch afraadt op consoles.
Het team achter Overwatch heeft contact opgenomen met consolefabrikanten en zorgen geuit over het gebruik van muis en toetsenbord en convertors op consoles.

De PlayStation 4 en Xbox One bieden geen ondersteuning voor muis en toetsenbord. Spelers kunnen dit omzeilen door een input convertor aan te schaffen of speciaal ontwikkelde hardware, waardoor ze in het voordeel zijn tegen spelers die gebruikmaken van een controller.

Verder gaf Jeff Kaplan aan dat Blizzard Entertainment pleit voor de afschaffing van ondersteuning voor muis en toetsenbord en input convertors of dat fabrikanten ondersteuning voor deze apparaten toe moeten voegen, zodat alle spelers hier profijt van kunnen hebben.

“The Overwatch team objects to the use of mouse and keyboard on console.

We have contacted both first-party console manufacturers and expressed our concern about the use of mouse and keyboard and input conversion devices.

We have lobbied and will continue to lobby for first-party console manufacturers to either:

Disallow mouse and keyboard and input conversion devices

OR

Openly and easily support mouse and keyboard for ALL players

I encourage you to reach out to the hardware manufacturers and express your concerns (but please do so in a productive and respectful way).”

Laat een bericht achter

stargamers