Sony en Guerilla Games sluiten deuren van officiële Killzone website

Sony en de Amsterdamse studio Guerrilla Games hebben onlangs de deuren gesloten van de officiële website van de Killzone-franchise.

Mocht je nu nog gaan kijken op Killzone.com, dan krijg je een melding te zien dat de website offline wordt gehaald en dat de URL binnenkort gaat doorverwijzen naar de officiële PlayStation website.

Door de officiële Killzone-website offline te halen, lijkt het erop dat zowel Sony als Guerrilla Games aangeven dat er geen Killzone game meer gaat verschijnen in de toekomst. Killzone is een futuristische shooter, welke zijn zijn oorsprong vond op de PlayStation 2. De game moest toentertijd weerstand bieden tegen de Halo franchise van Microsoft. en moest het toentertijd opnemen Met name op de PS3, waren de Killzone-games populair en was het de grote concurrent van Microsoft’s Halo-franchise.

De eerste Killzone verscheen in 2004, maar de meest populaire titel in de reeks was Killzone 2 welke in 2009 verscheen. De laatste game in de serie, Killzone: Shadow Fall, verscheen als launchtitel voor de PlayStation 4 in 2014 maar viel volgens vele gamers aardig tegen. Na de release van de laatste Killzone heeft Guerrilla Games Horizon: Zero Dawn gemaakt. De studio is nu bezig met het vervolg Horizon II: Forbidden West, welke ergens in 2021 moet verschijnen voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Ook interessant
Hwang keert binnenkort terug in SOULCALIBUR VI
NL / EN