Ondertussen weten we allemaal dat er een Pokémon brawler game gaat verschijnen onder de naam Pokken Tournament. Nintendo heeft ons eindelijk een releasedatum gegeven en we hebben een leuke gameplay trailer voor je die laat zien hoe het gaat werken!

Pokken Tournament verschijnt op 18 maart 2016 op de Wii U. Ook heeft uitgever Nintendo een singleplayer-modus en lokale vechtmodus onthuld, naast de LAN-ondersteuning.

In de lokale modus gebruikt één speler het Wii U Gamepad, de ander speelt op de tv. De Wii U Gamepad weergeeft in deze modus wel maar 30 frames per seconde (fps) in plaats van de gebruikelijke 60 waar het spel normaal op draait. Ook kunnen spelers twee Wii U’s met elkaar verbinden via een LAN-netwerk om tegen elkaar te vechten. In deze modus draait het spel wel op 60 fps.

Ook laat Nintendo weten dat je de game online kunt spelen. Dit kan zowel in vriendschappelijke wedstrijden als in ranked toernooien. In de laatste optie kun je punten verdienen waarmee je in rang stijgt op de wereldlijst.

Naast de gamemodi heeft Nintendo een aantal nieuwe speelbare Pokémon onthuld, waaronder Chandelure, een kandelaar-achtige Pokémon.  Eerder lekte de speelbare personages Mewtwo, Braixen en Garchomp al uit. Verwacht ook nieuwe support-Pokémon, zoals Sylveon, Croagunk, Pachirisu en Magikarp. Wat deze gaan toevoegen is nog onbekend.

Laat een antwoord achter