Cyberpunk 2077 new-gen upgrade nu beschikbaar, nog wel problemen met fysieke versies van de game

CD Projekt Red heeft vandaag de langverwachte new-gen upgrade en een gratis trial van de game Cyberpunk 2077 uitgebracht.

Vanaf vandaag kun je Cyberpunk 2077 gratis upgraden naar de verbeterde new-gen versie die speciaal ontwikkeld is voor de PlayStation 5 en Xbox Series X | S.

Alle versies ontvangen nieuwe wapens, verbeterde perks, nieuwe appartementen voor V, betere besturing van voertuigen en een verfijning van gameplay, economie en loot. Voor de PS5 en Xbox Series S/X worden onder andere een 4K-resolutie, ray tracing voor lokale schaduwen. spatial audio voor koptelefoons, snellere laadtijden, verbeterde reacties van omstanders en meer. Tevens worden DualSense-functies toegevoegd aan de PlayStation 5-versie. 

Voor Xbox Series X en PlayStation 5 zijn twee grafische opties beschikbaar: performance en ray-tracing. In de performance modus draait de game grotendeels op 60fps, maar zonder ray tracing. De volledige details zijn in de afbeeldingen hieronder terug te vinden. 

Tevens kun je in de onderstaande video zien hoe de nieuwe patch op de PlayStation 5 draait.

Problemen rondom fysieke versies

Daarnaast wordt er op diverse fora en social media melding gemaakt van een probleem rondom de gisteren uitgekomen new gen-upgrade. Zo zouden gamers op PlayStation en Xbox-consoles eigenlijk moeiteloos en kosteloos de upgrade voor hun nieuwe console moeten kunnen downloaden, maar het blijkt dat sommige PlayStation-bezitters met de disc versie van de game niet zo goed te werken. Zo krijgen zij te zien dat zij de game alsnog opnieuw moeten kopen, terwijl dit niet de bedoeling is van de patch.

CD Projekt Red laat inmiddels weten er op de hoogte van te zijn en wijt het aan een probleem rondom verschillende regio’s. Als je de disk-versie gebruikt en de update wil downloaden, moet de CUSA (PlayStation-code) passen bij de regio van je PlayStation-account. CD Projekt geeft nog geen oplossingen aan, maar biedt wel de mogelijkheid om contact op te nemen om dit op te lossen.

De volledige patchnotes van update 1.5 zijn te vinden op de officiële website van CD Projekt Red.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x