Deep Dive video van Hellblade II gaat dieper in op mentale gezondheid Senua

Het duurt niet lang meer voor Senua’s Saga: Hellblade II uit gaat komen, en we krijgen dan ook steeds meer info over de game. Dit keer heeft ontwikkelaar Ninja Theory een uitgebreide video vrijgegeven. De video gaat dieper in op de mentale gezondheid van Senua. Dit zal weer een grote rol spelen in de game.

Spelers die de eerste game hebben gespeeld, zullen al weten dat Senua kampt met mentale klachten. Deze nieuwe video vertelt ons daar meer over. Er wordt verteld hoe de ontwikkelaar van de game de psychoses van Senua zo realistisch mogelijk probeert te maken. Verschillende ontwikkelaars zijn aan het woord in de video. Daarnaast geeft een docent van neurowetenschappen genaamd Paul Fletcher ook meer informatie over de psychoses van Senua.

De ontwikkelaars vertellen dat de mentale ervaringen van Senua gebaseerd zijn op zowel de neurowetenschap als echte levenservaringen. Om dit goed te realiseren, heeft Ninja Theory ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met Paul Fletcher van de Universiteit van Cambridge. Daarnaast heeft de ontwikkelaar samengewerkt met andere groepen mensen die ook klachten vergelijkbaar aan die van Senua ervaren.

Senua’s Saga: Hellblade II zal op 21 mei verschijnen op de Xbox Series X | S en PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x