DICE wil mapdesign van Battlefield 2042 verbeteren

Ontwikkelaar DICE heeft vandaag nieuwe plannen bekend gemaakt om de maps van Battlefield 2042 te verbeteren aan de hand van verkregen feedback van spelers.

Zo moet het makkelijker worden om speelvelden te doorkruisen, want in de huidige maps moeten spelers behoorlijk lang rennen om van punt A naar B te komen. Objectives worden verplaatst om de reistijd van spelers te verminderen.

DICE wil verder dat de intensiteit van gevechten aanpassen. Op sommige momenten is het te chaotisch, dat komt mede omdat de maps in Battlefield 2042, niet 64 maar 128 man ondersteunen. DICE gaat onderzoeken of het het beter is om terug te gaan naar een maximum 64 spelers op één map. Ook zal er worden gekeken naar het aantal voertuigen.

Verder kijkt DICE naar veel open gebieden in de maps, waar spelers makkelijk doelwit kunnen zijn voor snipers. DICE gaat deze gebieden aanpassen door meer plekken toe te voegen waar spelers zich kunnen schuilen. De paden tussen objectives zullen in het vervolg duidelijker gemaakt worden.

Het map Kaleidoscope zal als eerste deze verbeteringen krijgen. In de nieuwe afbeeldingen laat DICE de veranderingen zien van hoe de layout van map eruit komt te zien. De verbeterde map komt in het seizoen 1 update die gepland staat voor de zomer uit.

Battlefield 2042 is reeds verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x