Disney investeert een aanzienlijk bedrag in Epic Games voor de bouw van een Fortnite ‘sociaal universum’

Disney heeft bekend gemaakt dat zij het enorme bedrag van 1.5 miljard dollar gaan investeren in Epic Games. Dit geld zal worden besteed voor de bouw van een Fortnite ‘sociaal universum’, zegt Epic Games op haar website.

Disney heeft in het verleden vaker samengewerkt met Epic Games om bekende personages uit Marvel, Star Wars, Avatar en andere IP, te brengen als skins in Fortnite. De samenwerking wordt nu opgeschroefd naar de bouw van een langdurig sociaal entertainmentuniversum wat verbonden is aan de game Fortnite. Deze zal worden gerealiseerd door middel van Epic’s eigen geavanceerde Unreal Engine 5.

Het game universum zal content bevatten van alle IP’s van Disney waaronder Star Wars, Marvel en Pixar. In het universum kunnen spelers volgens Epic Games, eigen verhalen creëren en content delen met andere spelers. Het universum zal een winkelelement bevatten en volgens Disney CEO Bob Iger is dit Disney’s grootste entree ooit in videogames.

Voordat de bouw van een sociaal universum wordt gestart, moet de investering van 1.5 miljard dollar wel nog goedgekeurd worden door toezichthouders en overheden. Het is daarom niet bekend wanneer het Epic/Disney universum daadwerkelijk gaat komen.

Fortnite is gratis verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Series X | S, Nintendo Switch en PC.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x