De Westerse politiek blijkt niet al te veel af te weten van social media en privacy. Regelmatig horen we nieuws van onbeveiligde smartphones, vertrouwelijke berichten die via onbeveiligde e-mails worden verstuurd. En nog steeds moeten we iedere keer weer moeten we bij bezoek van een site eerst accepteren dat gebruik gemaakt wordt van cookies.

In Duitsland blijkt de wet echter ook nog niet up-to-date. Het blijkt dat je in Duitsland als streamer toch illegaal bezig bent. foei! De verouderde mediawet schrijft namelijk voor dat het live uitzenden van een stream officieel in uitzending is en daarvoor moet een uitzendlicencie gekocht worden. Voor de hobbystreamer betekend dit dat hij tot maximaal €10.000- extra kan lappen. Daarnaast zijn er extra regel aan gekoppelt. Zo mag voor 22 uur niet gevloekt worden en dat is toch wel grosse scheisse!

Echter betekend dit niet dat streamers zich meteen zorgen hoeven te maken dat de politie groot inzet op dit soort tuig. De Duitse uitzendautoriteit heeft gezegd dat de wet niet van deze tijd is en dat deze vooral gericht was op radio en televisie. Tijd om de wet te veranderen lijkt me zo!