Zaterdag startte de E3 2018 met de persfconferentie van Electronic Arts in Los Angeles. Hierin kondigde het bedrijf een nieuw Star Wars-game aan, een vervolg op Unravel en werd er een langere blik geworpen op BioWares aankomende RPG, Anthem.

De presentatie van EA was misschien niet opzienbarend, maar toch wel aardig te noemen. De focus lag op spellen waar we al flink wat van wisten. Hieronder kun je in ieder geval alles vinden wat EA liet zien en aankondigde.

Battlefield V krijgt meer vernietigbare omgevingen en een Battle Royale-modus

De aankomende Battlefield-game brengt de destructieve omgevingen terug waarmee DICE hoge ogen gooide in de Bad Company-reeks. In Battlefield V, welke zich af gaat spelen in de Tweede Wereldoorlog, kunnen tanks gebouwen opblazen om zodoende de dekking te vernietigen van de tegenpartij. Ook kan je personage door vensters van gebouwen duiken, wat in zekere zin ook best een leuke toevoeging is aan de al complete gameplay die we kennen uit de serie. Tijdens de presentatie werd ook constant herhaald dat Battlefield V geen lootboxes en zeker geen Premium Pass gaat bevatten. Alle content wordt dus uiteindelijk gratis…
Ze kondigden ook een Battle Royale-modus aan voor Battlefield. De ontwikkelaars zeiden dat ze later dit jaar meer over deze mode zullen bekend maken, en dat er tijdens de conferentie van Microsoft meer te zien zal zijn van de game.

Respawn’s aankomende Star Wars-game heet Jedi: Fallen Order

Vince Zampella van Respawn (bekend van de Titanfall-reeks) onthulde een nieuwe game waarin je speelt als een Jedi, met lichtzwaarden en alles. Het spel vindt plaats “in de donkere tijden” welke zich afspeelt tussen de films “Revenge of the Sith” en “A New Hope”, waarin de jacht op de Jedi’s is geopend. De game moet een origineel Star Wars-verhaal worden rondom een Padawan welke de jacht heeft overleeft, kort na de gebeurtenissen van Star Wars: Episode III. De game zal ergens in 2019 verschijnen.

Battlefront II neemt het op tegen de Clone Wars.

Ook Star Wars Battlefront II zal dit jaar een heleboel nieuwe dingen krijgen, waaronder een nieuw squad-systeem, een nieuwe starfighter mode, een nieuwe commando-post capture mode en nieuwe helden, waaronder generaal Grievous, Obi Wan Kenobi en Anakin Skywalker.

Unravel Two brengt Yarny terug voor een coöp-avontuur.

Unravel Two ziet er net zo schattig uit als het eerste spel, maar heeft in dit nieuwe deel een co-op modus gekregen. Beide spelers moeten de game doorlopen met behulp van hun vaardigheden om de diverse gevaren te bedwingen. Ondanks dat het een co-op game is kun je de game ook alleen spelen. De garen van het tweede karakter wikkelt zich dan rond Yarny en je kunt ze zodoende allebei besturen. Unravel Two is ook gelijk beschikbaar gesteld en je kunt deze nu dan ook spelen op PS4, Xbox One of PC.

Sea of Solitude gaat over eenzaamheid en depressie.

Ook kwam EA om de hoek kijken met een indiegame, dit keer van de Duitse studio Jo-Mei Games. Het spel ziet er duister uit en heeft onze interesse behoorlijk gewekt. Eenzaamheid en depressie zullen een grote rol spelen in deze game. Begin 2019 is het zover en zal de game op diverse platformen beschikbaar zijn.

Command & Conquer keert terug als mobiel spel.

Na deze aankondigingen organiseerde EA een verbluffend spannende podiumdemo van een nieuw, competitieve Command & Conquer-game welke blijkbaar op de mobiele telefoons te spelen zal zijn. Het heet Command & Conquer: Rivals en het ziet er aardig uit als mobiele RTS. Toch zijn er veel fans die niet blij zijn met deze game, en hadden liever een volwaardig nieuwe C&C willen zien op PC en consoles.

<divc

In februari kwamen we meer te weten over BioWare’s Anthem.

Tijdens een interview op het podium spraken BioWare-manager Casey Hudson, Anthem-manager Mark Darrah en hoofdauteur Cathleen Rootsaert over hoe ze hun aankomende actie-RPG benaderen. In het interview werd er aardig gefocust op het verhaal, en Rootsaert zei dat ze dingen zullen toevoegen aan het spel “voor de komende jaren”.
Zoals we al wisten, is het sci-fi actie spel ontworpen rondom het “Javelin” exo pak dat je personage zal dragen. Zo kun je de vaardigheden van het pak veranderen wanneer je maar wilt.
Er zullen geen lootboxes zitten in het spel (geen grote verrassing). Tevens zagen we een gameplay-demo die eruitziet als een soort van third-person, Destiny-achtige game. Daarnaast zagen we ook een aantal vrij grote bosses voorbij komen. Hieronder check je de gameplay demo:
Anthem zal op 22 februari verschijnen op elk denkbaar platform.

Naast de nieuwe zaken kregen we ook een aantal dingen te zien welke we al verwachtte. Zo was er een dramatische trailer voor FIFA 19, die op 28 september uit zal komen. Later dit jaar komt er een nieuwe abonnementsdienst “Origin Access Premiere” die volledige toegang geeft tot de grote PC-spellen van EA. De Madden komt naar de PC en we kregen een trailer van Madden Overdrive. Ook gaf EA CEO, Andrew Wilson, aan dat er een “Play to Give”-programma zal komen ter ondersteuning van verschillende goede doelen.
Hieronder kun je de complete E3 presentatie van EA checken: