EA leeft en ademt sportgames: de voetbal, basketbal en American football en ook racegeweld durft Electronic Arts wel aan. Daarmee komen we ook bij de grote vraag: gaan ze verrassen of spelen ze het veilig op de vertrouwde franchises als Battlefront, FIFA, Madden en NBA? We kijken in deze feature nog eens terug naar het EA Play event op de E3 2017

sixteenNine.adaptive.720.full

Battlefield 1 DLC

Games releasen is tegenwoordig het halve werk en aangezien miljoenen spelers nog steeds aan de slag zijn met Battlefield 1 kan een flinke dosis content niet ontbreken op de show. Andrew Gulotta (CEO van EA DICE) ging dieper in op de aankomende DLC. Zo krijgen in juni en juli een nieuwe map waarbij het gevecht zicht verplaatst naar de nacht. Deze maand nog zal afgetrapt worden met de release van de eerste map in de nacht: “Nivelle Nights”. Volgende maand krijgen we dan de tweede map in de nacht: “Prise de Tahure.

Naast deze 2 losse maps, komt er ook een groter pakket uit met 6 maps. In “In the name of the Tsar” verkassen we naar Oost Europa/Rusland waar de winter flink aan het huishouden is. Aan jouw leger de taak om te domineren op een van de 6 nieuwe slagvelden. Daarbij krijg je als speler ook de leiding over de Hussar cavalerie, de “women’s battalion of death” en krijg je nog nieuwe voertuigen en wapens. Daarnaast worden er nog specialisaties toegevoegd. Deze DLC zal uitkomen in september en tot die tijd kun je alvast huishouden in de 2 eerder genoemde nightmaps.

FIFA 18

In de koker van EA zit ieder jaar weer een FIFA verstopt. De vraag is dan ook iedere keer weer: wat is er dan veranderd? Het mag duidelijk zijn dat naar jaren verfijning, het verbeteren van de jaarlijkse voetbalgame, hem zit in de details. Deze keer hebben ze niemand anders dan Cristiano Ronaldo om de beweging van spelers nog beter vast te leggen in de game. Niet alleen de manier van bewegen, maar ook op het karakter van spelers wordt gelet, zodat het nog realistischer aanvoelt. Ook de Journey met Alex Hunter keert in FIFA 18 terug.

Need For Speed: Payback

De racegame zoals we hem kennen is weg en daarvoor krijgen we een actie racegame terug. Het draait niet meer om eerste worden, om scheuren en tegenstanders vernederen. Nee het draait nu om businiss, om wraak! Met Tyler (The Racer), Mac (The Showman) en Jess (The Wheelman) neem je wraak op “The House” een cartel dat de onderwereld regeert in Forture Valley met macht over criminelen, casino’s en de politie. Als voorbeeld werd een highway heist missie getoond, waarin je een koeningsegg uit een truck moet stelen. Natuurlijk beuk je eerst nog wat handlangers van de weg, duik je als ware actieheld op de rijdende truck. Na dit harde werken heb je je ritje met je koeningsegg wel verdient en scheurt uit de achterkant van de truck. Missie geslaagd!

A Way Out

EA Originals is de wijze waarop EA creatieve en onafhankelijke studios probeert te steunen op gebied van ontwikkeling, marketing, uitgeven en financiering. Een van de nieuwe titels is “A Way Out” een co-op avonturenspel aan de hand van Hazelight Studios (opgericht door ontwikkelaars die eerder “Brothers: A Tale of Two Sons” hebben gemaakt). In dit co-op avontuur moet je als Leo en  Vincent samen ontsnappen uit de gevangenis. Er zal samengewerkt moeten worden om je vrijheid weer terug te veroveren. Het unieke in de game is dat het gewoon split screen co-op is, dus je zal samen met een maat aan de bak moeten om uit de bak te komen en samen het verhaal ontdekken dat schuilgaat achter A Way Out. De game komt begin 2018 uit.

Anthem

Anthem is een game waar we nog niet veel over weten. Het moet een paradepaarje van Microsoft worden en wordt ontwikkeld door Bioware. De game zal terugkomen in Microsoft’s persconferentie zondag 11 juni om 23.00 uur. Wel had EA nog een teasertje.

NBA Live 18

NBA Live 18 beloofd een schepje er bovenop te doen vergeleken met NBA Live 16. Je hebt volledige control over je dribbels met je rechter stick en met je linker stick zul je op het juiste moment in moeten stappen om een blok te zetten. Hoe dat precies aanvoelt zullen we in augustus kunnen ervaren wanneer de demo gratis klaarstaat om te downloaden. Alle singleplayer, co-op en multiplayerprogressie die je maakt, zal je kunnen overdragen naar de volledige game. The One lijkt een storymode te worden, waarbij je respect moet winnen op de straat en prijzen moet pakken in de grote toernooien als professional.

Star Wars: Battlefront 2

Voor de grote finale van de show, heeft EA Star Wars: Battlefront 2 bewaard. De game kreeg ondanks de nodige kritiek toch een vervolg, waarbij EA wil laten zien dat ze naar de kritiek hebben geluisterd. Een van de veelgehoorde kritiekpunten was het ontbreken van een storymode. In deel 2 krijgen we een compleet nieuw verhaal (niet gebaseerd op de films) . Daarnaast kunnen we aan de slag met een game die 3 keer groter lijkt te worden dan z’n voorganger. De storymode overbrugt het gat tussen “Return of the Jedi” en “The Force Awakens”. Daarnaast komt de split screen co-op weer terug, daarnaast krijgen we meer helden, planeten en voertuigen in de multiplayer. Natuurlijk kun je je personages nog beter oppimpen met nieuwe items en customizations en duiken we alle verschillende Star Wars tijdperken in met Battlefront 2.

Behalve de trailer is er ook nog 30 minuten aan gameplay, waarin 60 man een assaultmatch spelen op de map “Theed”. Zeker de moeite waard om te checken.

Dat was het dan wat betreft EA. Wil je de hele persconferentie op je gemakt terugkijken, dan kan dat hieronder. Verder was het een vrij veilig presentatie met de jaarlijkse titels, de nodige sportgames. Zelf ben ik meer van de adventuregames dus ik kijk zelf vooral uit naar “A Way Out” en “Star Wars: Battlefront 2” ziet er gewoon erg gelikt uit. Daarnaast ben ik benieuwd of Microsoft met “Anthem” een belangrijke grote exclusieve te pakken heeft. Daarover vanavond meer.

Laat een antwoord achter