Activision heeft vandaag aangekondigd dat er een deal is gesloten met streamingdienst Netflix om vanaf komende herfst een animatieserie uit te brengen van Skylanders.

Skylanders, de game die je met ontelbaar veel figuurtjes kunt spelen, is ongekend populair bij veel kinderen. Nu komt er dus een serie van het spel, geproduceerd en exclusief uitgebracht door Netflix. De serie gaat Skylanders Academy heten. Dit alles zal gebeuren in nauwe samenwerking met ontwikkelaar Activision.

In november 2015 werd al bekend dat Activision plannen had een animatieserie van de game uit te gaan brengen, maar er was nog niet bekend bij welke aanbieder dit te zien zou zijn.

Eén van de schrijvers van tekenserie Futurama, Eric Rogers, gaat voor deze show schrijven. Justin Long (bekend van Dodgeball) zal de stem van Spyro inspreken, terwijl Jonathan Banks (Mike uit Breaking Bad) de rol van Eruptor zal vervullen. Een aantal andere namen uit de cast zijn Ashley Tisdale, Norm McDonald, Susan Sarandon, Daniel Wy, Parker Posey en James Hetfield.

Volgens Activision wordt de serie als volgt:”De serie volgt de heroïsche avonturen van het Skylanders team, een groep helden met elk hun unieke vaardigheden en persoonlijkheden, evenals anderen die naar het Skylands-universum afreizen om het te beschermen van duivelse wezens om aan de volgende generatie van de Skylanders Academy te leren hoe dergelijke problemen ‘de Skylander way’ worden opgelost.

Zijn er fans in onze community die staan te springen om deze serie? Laat het ons weten in de comments! Onderstaand de eerste afbeelding van de serie.

skylanders academy