Fire Emblem Engage verschijnt deze week voor de Nintendo Switch

Fire Emblem Engage, het nieuwste deel in de langlopende strategy RPG-franchise, verschijnt deze week voor de Nintendo Switch.

Elke 1000 jaar verlenen legendarische helden genaamd Emblems geweldige krachten aan degene die de 12 Emblem Rings bezit. Nu het ritueel nadert, ontwaakt Alear – de Divine Dragon van de voorspellingen – om de ringen te verzamelen en voor vrede in het land te zorgen. Maar ook Sombron, de Fell Dragon, is ontwaakt. Deze aartsvijand van de Divine Dragon aast op de ringen voor zijn eigen snode plannen. Alleen Alear, de Divine Dragon, en zijn getrouwen staan tussen Sombron en totale vernietiging.

Spelers voeren het bevel over het leger van de Divine Dragon tijdens vele strategische turn-based-gevechten op het continent Elyos. Elk gevecht is anders en vereist zijn eigen aanpak en strategie, gebaseerd op de krachten en zwaktes van elke eenheid. Tijdens gevechten is de wapendriehoek van groot belang, want elk type wapens heeft een voordeel over een ander type. Daarnaast kunnen helden die speciale arts gebruiken bogen, boeken en messen gebruiken om voordelen op hun vijanden te behalen.

Spelers kunnen de ervaring afstemmen op hun eigen niveau met diverse moeilijkheidsniveaus en spelstanden. Speel op Normal, Hard of Maddening, of kies Auto-Battle voor een meer ontspannen ervaring. In de Casual Mode komen verslagen bondgenoten na een gevecht weer tot leven, terwijl ze in de Classic Mode voorgoed verloren gaan. Wanneer spelers tijdens een gevecht een grote fout begaan, kunnen ze het Draconic Time Crystal gebruiken om de tijd terug te spoelen en het nogmaals te proberen, ongeacht de gekozen spelstand.

Bij de release van de game is ook de Fire Emblem Engage-uitbreidingspas beschikbaar. Deze biedt toegang tot vier contentpakketten die met tussenposen verschijnen. Het eerste contentpakket verschijnt meteen bij de release van de game en levert aanvullende Emblems, nieuwe accessoires en meer.

Fire Emblem Engage verschijnt op 20 januari 2023 voor de Nintendo Switch.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x