Square Enix heeft bekendgemaakt dat Final Fantasy Chronicles Remastered Edition een gratis Lite versie zal krijgen.

In Final Fantasy Chronicles Remastered Edition Lite kunnen spelers de eerste drie kerkers doorlopen, zowel in de singleplayer-mode als in online multiplayer-mode met cross-play-functionaliteit.

Daarnaast kunnen spelers die de volledige game aanschaffen als host dienen voor multiplayer-sessies met spelers die Final Fantasy Chronicles Remastered Edition Lite gebruiken. Op die manier kan een volledige party van maximaal vier caravanners tot dertien kerkers in het fantasy-avontuur doorlopen, met slechts één exemplaar van de volledige game.

Spelers kunnen ook hun save-gegevens van Final Fantasy Chronicles Remastered Edition Lite overzetten naar de volledige game, zodat ze na aanschaf van de volledige game hun magische avontuur kunnen voortzetten vanaf het punt waar ze in de demoversie waren gebleven.

Daarnaast zijn er nieuwe gameplay-verbeteringen onthuld die het avontuur in Final Fantasy Chronicles Remastered Edition geweldiger dan ooit maken. Naast de eerder aangekondigde ‘Mimic’-functie die spelers de vorm aan laat nemen van verschillende personages die ze onderweg tegenkomen, zijn dat onder meer de volgende gameplay-verbeteringen:

  • Quick Chat – Wissel tekstgebaseerde, tactische instructies uit met teamgenoten tijdens het spelen van de online  multiplayer.
  • Magic Timer – Een nieuw timer-mechaniek dat spelers helpt hun magische aanvallen te synchroniseren en combineren voor optimale aanvalskracht.
  •  UI-verbeteringen – De UI (user interface) is uitgebreid met een mini-map zodat spelers hun omgeving altijd goed in de gaten kunnen houden. Ook kunnen spelers nu meer materialen bij zich dragen.
  • Extra difficulty-modes – Na het voltooien van het hoofdscenario komen moeilijkere dungeons beschikbaar voor de dapperste avonturiers, inclusief de Mine of Cathuriges met zeer sterke vijanden en nieuwe uitdagingen. Deze uitdagende post-game-kerkers zijn alleen toegankelijk in de volledige versie van Final Fantasy Chronicles Remastered Edition.
  • Vernieuwde soundtrack – Speciaal voor Final Fantasy Chronicles Remastered Edition zijn meer dan 50 nieuwe muziektracks geschreven doorKumi Tanioka, die ook de muziek van het origineel schreef, inclusief opnieuw opgenomen versies van de geliefde themasongs Sound of the Wind en Starry Moonlit Night.

Final Fantasy Chronicles Remastered Edition verschijnt op 27 augustus voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, iOS en Android apparaten.

Laat een antwoord achter