Game Changers gamen in februari voor Duchenne Parent Project!

Game Changers Nederland is een initiatief wat jaarlijks een gamemarathon organiseert voor een goed doel. Het team bestaat een club enthousiaste gamers en zij zullen, in het weekeinde van 10 t/m 12 februari, drie dagen lang gamen om geld op te halen voor Duchenne Parent Project.

De games die gespeeld worden tijdens de gamemarathon lopen uiteen van Mario Kart tot Dark Souls. De aanwezige gamers zijn daarnaast zeker niet te beroerd om diverse challenges uit te voeren in ruil voor donaties. Een aantal voorbeelden zijn onder andere het eten van hete pepers, stroomschokken krijgen tijdens het gamen, zichzelf laten harsen op bijzondere plekken en gamen met maar één oog.

Doneer en maak kans op toffe prijzen!

Donateurs maken tijdens de gamemarathon kans op een heleboel prijzen. Per uur zullen er twee games verloot worden onder donateurs, en daarnaast zullen er ook diverse hoofdprijzen vergeven worden als er bepaalde doelstellingen behaald worden. Een overzicht van de hoofdprijzen vindt je in de onderstaande video:

In 2023 zal Game Changers zichzelf inzetten voor Duchenne Parent Project. Dit zullen zij doen door middel van een drie daagse game marathon, welke te volgen zal zijn via Facebook en Twitch.

Over Duchenne Parent Project

Als je met Duchenne spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Rond het 10e levensjaar krijgen de meeste kinderen al problemen met lopen en raken afhankelijk van een rolstoel. Ook wordt het steeds moeilijker om de armen te gebruiken. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig (meestal rond de 20 jaar). Duchenne Spierdystrofie is uiteindelijk fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt.

Ouders van kinderen met Duchenne maken zich sterk en hebben zich 25 jaar geleden verenigd in het Duchenne Parent Project. Samen werken we aan het versnellen van de ontwikkelen van genezing of behandeling voor de ziekte van Duchenne en het verbeteren van de medische zorg. Daarnaast zetten we ons in voor de ontwikkeling van een exoskelet om de armfunctie te behouden. Hierdoor is er nu al een  en een beter toekomstperspectief voor iedereen met Duchenne.

Met jouw donatie zet je je in voor kinderen met zieke spieren voor een beter en langer leven.

Doneren voor deze actie kan via de officiële actiepagina van Duchenne Parent Project.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x