Geruchten geven aan dat de Xbox-controller dit jaar een grondige update gaat krijgen

De Xbox-controller is sinds de release van de Xbox One weinig veranderd. Uiteraard heeft het in de loop der jaren wat verbeteringen en kleine revisies gehad, maar qua features is deze over het algemeen hetzelfde gebleven.

Naar verluidt heeft Microsoft al langer plannen om hun controller eens grondig te reviseren en de gelekte documenten van de zaak met de FTC leken dit te bevestigen.

Sindsdien is het behoorlijk stil omtrent deze nieuwe Xbox-controller met de codenaam “Sebile”, maar blijkbaar hoeven we er niet lang meer op te wachten. Tom Warren, editor bij website The Verge, heeft namelijk in de laatste XboxEra podcast aangegeven dat de controller mogelijk in mei onthuld gaat worden door Microsoft. Deze uitspraak van Warren werd daarnaast op X gedeeld door Idle Sloth.

De afbeeldingen die eerder lekte tijdens het FTC onderzoek gaven aan dat de controller haptische feedback, een accelerometer, betere knoppen en stillere thumb-sticks moet krijgen. Tevens zou de accu standaard oplaadbaar én vervangbaar zijn, samen met compatibiliteit voor cloud gaming en Bluetooth 5.2.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x