Palmer Luckey (uitvinder van Oculus VR) heeft zich niet al te populair gemaakt bij een groep indie developers. Rede is dat hij zich met de politiek bemoeit op een manier die niet werd gewaardeerd door een groep indie developers.

De inventieve uitvinder heeft het aan de stok gekregen met een aantal indie developers, door zijn steun voor “Nimble America” Deze non-profit organisatie staat Trump bij in zijn campagne voornamelijk door Hillary Clinton zwart te maken. Met een motto als “shitposting is powerful and meme magic is real” gaat Nimble America te werk, wat er op neer komt dat het een soort van meme en troll campagne aan het worden met als resultaat onder andere dit billboard.

Luckey vond het nodig deze vorm van meningsuiting te steunen door Nimble America 10000 dollar te doneren. Polytron heeft laten weten dat Superhypercube niet de Oculus Rift zal ondersteunen. Verder heeft Imnomniac Games zich uitgesproken tegen Nimble America, maar gaat toch met 3 Oculus games. Palmer is slechts een onderdeel van het bedrijf en niet genoeg om daarvoor de algehele steun op te zeggen. Verder zegt ook Tomorrow Today Labs die ontwikkeld voor NewtonVR, te stoppen met de ondersteuning voor Oculus Touch.

Luckey stelt echter dat hij met zijn steun aan Nimble America een organisatie steunt die: “fresh ideas” heeft “on how to communicate with young voters.”

Laat een antwoord achter