Thatgamecompany, bekend van games als Flower en Journey, heeft een nieuwe game aangekondigd genaamd SKY. Deze zal verschijnen voor Apple TV, iPad en iPhone.

Tijdens het Apple-event, waar we diverse aankondigingen kregen van nieuwe apparaten zoals de iPhone X, werd de aankomende game geshowd door hoofd van Thatgamecompany, Jenova Chen. In SKY vliegen spelers met een mysterieus, bemanteld figuur door de wolken om lichtjes te verzamelen van over de hele wereld.

De game zal tevens een online multiplayer bevatten waarmee je tot acht spelers kunt spelen. Ook gaf de ontwikkelaar aan dat de game beschikbaar wordt voor iPhone, iPad en Apple TV, waarvan het laatste platform een 4K-resolutie ondersteunt.

In het najaar van 2016 liet Thatgamecompany al weten aan een een nieuwe game te werken. Helaas zorgde de productie van Journey destijds dat het bedrijf failliet ging. Gelukkig wist de ontwikkelaar dit faillissement te ontkomen door een bedrag van zeven miljoen dollar dat aan fondsen van investeringsbedrijf Capital Today gewerfd werd.

Het is nog niet bekend of SKY ook uitkomt voor andere platformen.

Laat een antwoord achter