Komt er een Playstation 4 hardware update?

Consoles die een hardware upgrade krijgen? In het verleden hadden we het al meegemaakt met de Nintendo 64, daar kon je een expansion pack voor kopen om games op hogere resoluties en meer detail af te spelen. Sony zit ook een een hardware update te denken voor de Playstation 4….

We weten allemaal dat de PlayStation 4 en Xbox One in staat om prachtige graphics op je scherm te toveren. Wil je het beter dan kun je altijd nog een PC samenstellen. Het verschil tussen de consoles en high end gaming PC’s wordt ook steeds groter en de vraag is hoe lang de consoles nog mee kunnen in deze tijd.

Sony laat weten dat er een mogelijkheid bestaat dat er een nieuwe PS4 uit zal komen, met veel snellere hardware!

Een upgrade aan je PC heb je zo gefixt: RAM geheugen hier, grafische kaartje daar. Consoles daarentegen zijn altijd gesloten systemen. De executive vice-president van Sony Computer Entertainment, Masayasu Ito,  stelt in een interview dat er zeker wordt nagedacht aan een upgrade van de SKU en dat er een kans bestaat op een PS4 met een betere CPU en GPU. Daarnaast wordt er volgens deze Masayasu ook nog eens nagedacht over een PS4 met Ultra HD Blu-ray support.

Wij zijn van mening dat Sony deze dingen moet bewaren voor de Playstation 5, want elke gamer is op een gegeven moment verplicht om een nieuwe console te kopen. Deze hardware veranderingen zijn namelijk niet zomaar uit te voeren op bestaande consoles en riekt het al snel naar geldklopperij. Nintendo komt er wel mee weg, een voorbeeld is doet het wel met bijvoorbeeld de New 3DS. Laten we gewoon hopen dat de huidige generatie consoles nog een flink aantal jaartjes meedraaien en dat ontwikkelaars het onderste uit de kan halen. Wat denk jij? Laat het weten in de comments hieronder!

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rikkert Paul Braam
8 jaren geleden

Het hele idee/voordeel van consoles is de hardware die vast ligt. Dus geen gezeur met drivers en/of verschillende “power”. De game is voor iedereen hetzelfde. En je hoeft niet elk half jaar een nieuwe GPU. En juist die pluspunten halen ze nu weg?!

0
0
Rowdy Oomen
8 jaren geleden

Ze halen nog niks weg, maar Sony kijkt wel naar de mogelijkheden om upgrades te doen. Ik denk dat een hele hoop gamers zichzelf genaaid gaan voelen en zodoende overlopen naar het groene kamp.

Ik denk zelf dat ze het niet gaan doen, ze betalen niets voor niets een stel knappe koppen bij elkaar om uit te vogelen hoe de consument erover denkt. 😉

0
0
Robert Jager
8 jaren geleden

Consoles lopen toch altijd achter qua hardware. Ik zie het nut dus ook niet echt in het upgraden hiervan. Als het grafisch beter of sneller moet is de keus naar console ook nutteloos. 😛

0
0
NL / EN
3
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x