Microsoft gaat wellicht zijn strategie omtrent Xbox-exclusives omgooien

Er gaan geruchten dat Microsoft een een nieuwe strategie gaat volgen, met betrekking tot het uitbrengen van exclusieve games.

Dit gerucht is afkomstig van websites The Verge en XboxEra, en Xbox CEO Phil Spencer heeft ondertussen na hevige discussie en reacties op sociale media besloten om te reageren. Volgende week zal Microsoft met een officiële statement komen over de toekomstsvisie van Xbox.

Zoals de geruchten gaan zou Microsoft hebben besloten om games zoals Starfield, Indiana Jones en Hi-Fi Rush ook uit te brengen op andere consoles. Hi-Fi Rush moet dit jaar nog verschijnen op PlayStation 5 en Nintendo Switch. Ook Starfield zal zijn opwachting moeten maken op PlayStation 5. Indiana Jones and the Great Circle, een verhaalgedreven actie avontuur shooter, zou enkele maanden na de Xbox-release, eveneens verschijnen op de console van Sony. Ook worden franchises zoals Gears of War en Halo genoemd.

Microsoft zou hebben besloten om meer games uit te brengen op consoles van concurrenten, om zo meer geld te verdienen, maar ook om meer spelers aan te trekken. Zo kunnen games als Hi-Fi Rush ook een grotere fanbase opbouwen.

Wat de toekomst zal worden voor de Xbox consoles is nog onduidelijk. De eerder genoemde games zullen volgens deze geruchten speelbaar blijven via Xbox Game Pass. Gamers die enkel beschikken over een console van de concurrentie, kunnen deze games op een latere moment ook spelen, maar dan voor de standaard retail prijs. Microsoft zou gamers dan ook de optie om een Xbox-titel te spelen via zijn eigen abonnementsservice of te spelen door de game te kopen.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x