Nederland staat bovenaan in FIFA 16

Wij Nederlanders doen nog weleens ons best als het gaat om sporten, maar ook qua gaming. Waren wij vroeger de bomb in games als StarCraft, hebben we nu een Nederland in de koppositie staan in de wereldranglijst van FIFA 16.

We hebben het hier over Koen Weijland (23), die menigeen beter kent op YouTube als Koning Fifa. Hij is de nieuwe aanvoerder van de wereldranglijst in de populaire voetbalgame.

Koen is geboren in Arnhem en speelt het spelonderdeel Online Seizoenen. Met zijn koppositie laat hij maarliefst 1,5 miljoen spelers van over de hele wereld achter zich.

In Online Seizoenen beginnen spelers in divisie 10 en kunnen ze door wedstrijden te winnen promoveren naar hogere divisies, met als ultiem doel terechtkomen in divisie 1. Daarin zitten slechts zo’n 25.000 spelers, en daarvan is Weijland nu dus de beste. Hij zegt het volgende:

“Het is heel lastig om in divisie 1 te blijven, laat staan bovenaan staan. Het is voor het eerst in vier jaar tijd dat ik bovenaan de online wereldranglijst sta bij Fifa. Eerder lukte me dat in Fifa 10 en Fifa 11, destijds nog op de PlayStation 3.”

Weijland zendt veel van zijn wedstrijden uit via zijn YouTube-kanaal Koning Fifa, waaronder het moment dat hij de koppositie veroverde. Deze zie je hieronder:

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x