Nieuwste Indie World-presentatie toont avontuurlijke indiegames die naar de Nintendo Switch komen

Nintendo heeft vandaag een nieuwe Indie World-showcase gepresenteerd, met daarin een veelzijdige selectie van meer dan twintig indiegames die in 2023 en daarna worden uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Een van de vele hoogtepunten uit de presentatie was de onthulling van Blasphemous 2, inclusief een eerste trailer van de game en de bekendmaking dat de game in de zomer van 2023 wordt uitgebracht. De showcase deed ook de verrassende aankondiging dat de slapstick-RPG Shadows Over Loathing, vol gangsters, monsters en mysteries, later vandaag naar de Nintendo eShop komt.

Andere games uit de presentatie waren onder andere Mineko’s Night Market, de avonturensim over een nieuwsgierig meisje dat haar nieuwe thuis aan de voet van de berg Fugu verkent, dat op 26 september naar de Nintendo Switch komt; My Time at Sandrock, het meeslepende vervolg op My Time at Portia, dat deze zomer wordt uitgebracht, OXENFREE II: Lost Signals, dat zich vijf jaar na de gebeurtenissen in OXENFREE afspeelt en op 12 juli naar de Nintendo Switch komt, en de gratis Relics of the Old Faith-update voor Cult of the Lamb, die op 24 april verschijnt en nieuwe uitdagingen, vijanden en manieren om niet-volgelingen in het gareel te houden bevat voor de populaire indiehit.

Hieronder is meer informatie te vinden over de uitgelichte games:

 • Mineko’s Night Market van Meowza Games en Humble Games: Als de schattige Mineko doe je in deze verhalende avonturensim diverse klusjes, ontmoet je nieuwe vrienden en maak je van alles ter voorbereiding op de wekelijkse nachtmarkt. Er is ontzettend veel te doen. Loop mee in parades, doe mee aan kattenraces of geef een show op het podium. En als je eropuit wilt trekken, zijn er op het eiland genoeg geheimen om te ontdekken en puzzels om op te lossen. Kom langs bij Mineko’s Night Market, dat op 26 september naar de Nintendo Switch komt.
 • My Time at Sandrock van Pathea Games en PM Studios: In een meeslepend verhaal met talloze personages en zijmissies krijg jij de taak om een post-apocalyptische woestijngemeenschap in zijn oude glorie te herstellen in dit vervolg op My Time at Portia. Je verzamelt grondstoffen om machines te bouwen en een verlaten werkplaats te veranderen in een soepel draaiende faciliteit. Wat dacht je ervan om in oeroude ruïnes op zoek te gaan naar antiquiteiten? Of heb je zin om kennis te maken met de lokale bevolking? De stad wordt regelmatig geteisterd door monsters, dus ga de strijd met ze aan om ze te verslaan. Als je de hoofdgame hebt, zal er na de release van de game bovendien een aparte online* multiplayerversie beschikbaar komen, zodat je Sandrock samen met je vrienden kan laten floreren. My Time at Sandrock komt deze zomer naar de Nintendo Switch.
 • PlateUp! van It’s happening en Yogscast Games: Creëer, versier en automatiseer het restaurant van je dromen in de roguelite managementsim PlateUp!, de game waarin vele hongerige klanten in de rij staan voor een bliksemsnelle hap. Zowel in de keuken als in het eetgedeelte moet alles goed draaien om klanten tevreden te houden. Aan het einde van elke willekeurig gegenereerde dienst kun je je keuken upgraden met nieuwe apparaten, zoals turbo-ovens, om je volgende klus tot een nog groter succes te maken. Tot wel drie vrienden kunnen lokaal** of online* samenwerken om dit culinaire koninkrijk te runnen. Schotel je klanten heerlijke maaltijden voor wanneer PlateUp! in oktober wordt geserveerd op de Nintendo Switch.
 • Quilts and Cats of Calico van Monster Couch: Maak kleedjes van stukken stof met verschillende patronen in deze adaptatie van het bordspel Calico. Plaats stukken op het bord, naai knopen vast om punten te scoren en lok lieve katjes. Elke kat heeft een voorkeur voor een patroon, dus borduur in stijl om een echte meester te worden. Ook kun je je katten aanpassen om ze nog schattiger te maken. Maak het lokaal** of online* gezellig met tot wel drie vrienden, strijd online tegen andere spelers om een plekje op de ranglijst of probeer de wekelijkse uitdagingen te voltooien. Je zit er knus bij met Quilts and Cats of Calico, dat deze herfst naar de Nintendo Switch komt.
 • Rift of the NecroDancer van Tic Toc Games en Brace Yourself Games: In deze spin-off van Crypt of the NecroDancer beweeg je op het ritme met een nieuwe muzikale twist op gevechten. Je wordt aangevallen door monsters, dus doe wat er op het scherm wordt gevraagd om ze uit de weg te ruimen. Elk monster heeft een eigen beweegpatroon, en sommige zijn niet met één klap verslagen. De baasgevechten zorgen dat je echt in de groove komt, of speel voor elk van de vijf verhaallijnen een speciale minigame. Houd de beat in stand wanneer Rift of the NecroDancer dit jaar naar de Nintendo Switch komt.
 • A Little to the Left Cupboards & Drawers van Max Inferno en Secret Mode: Er staan je meer puzzels te wachten in de DLC*** Cupboards & Drawers voor A Little to the Left. Maak de boel netjes in 25 nieuwe puzzels en verken de wereld van kleine ruimtes, geheime vakjes en verrassende dingen in elk laatje. Ook vind je nieuwe illustraties en scenario’s in deze betaalde DLC, die in juni wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Shovel Knight Pocket Dungeon Puzzler’s Pack van Vine en Yacht Club Games: Graaf nog dieper in roguelite puzzelactie in de gratis DLC*** Puzzler’s Pack voor Shovel Knight Pocket Dungeon. Trek eropuit als twee nieuwe speelbare personages, stel je puzzelvaardigheden op de proef met Quandary Challenges en baan je een weg door de raadselachtige gangen van Castle Quandary. Je kunt bij Mr. Hat terecht voor meer dan twintig hoofddeksels om runs te personaliseren of nieuwe relieken kopen in Chester’s Shop. Deze gratis DLC gooit de boel deze lente op de schop op de Nintendo Switch.
 • Cult of the Lamb: Relics of the Old Faith van Massive Monster en Devolver Digital: Breid je kudde uit in deze gratis update**** voor Cult of the Lamb. Er zijn talloze nieuwe voorwerpen, relieken en vijanden te vinden in geremixte kerkers, die worden bewaakt door de nieuwe versies van de vier bisschopwachters. Breng je opbrengst terug naar de sekte, bouw nieuwe gebouwen en rekruteer nieuwe volgelingen. Ook kun je een nieuwe missie vrijspelen. En als je de game hebt uitgespeeld, kun je je wagen aan de nieuwe spelstanden Permadeath, Gauntlet en Boss Rush. Relics of the Old Faith wordt op 24 april uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • ANIMAL WELL van Shared Memory en Bigmode: In deze sfeervolle pixelwereld ga je op zoek naar schatten in een levendige omgeving. Je bepaalt zelf waar je naartoe gaat. Er leven hier vele interessante wezens, maar sommige hebben het niet zo op bezoekers, dus wees voorzichtig. Je kunt verzamelde voorwerpen op verschillende manieren gebruiken, om je bijvoorbeeld snel uit de voeten te maken of om je door vreedzame wezens uit de brand te laten helpen. Er is een hoop om te ontdekken, dus wees vernuftig met je spullen om van alles te vinden. Wees moedig en nieuwsgierig in ANIMAL WELL, dat deze winter naar de Nintendo Switch komt.
 • Crime O’Clock van Bad Seed en Just For Games: Er is geen tijd te verliezen in deze puzzel-verkenningsgame, want je moet meer dan 40 zaken oplossen dwars door tijd en ruimte. Je kunt vele tijdperken bezoeken, van de oudheid tot de verre toekomst. In elk tijdperk verandert de plaats delict met het verstrijken van de tijd en een actie in het ene tijdperk kan gebeurtenissen in een ander tijdperk beïnvloeden. Reis door de tijd, ontmoet personages en los zaken op om de kaart te wijzigen en meer avonturen te kunnen beleven. Zet je wekker voor Crime O’Clock, dat op 30 juni naar de Nintendo Switch komt.
 • Teslagrad 2 en Teslagrad Remastered van Rain Games en Modus Games: Gebruik elektromagnetische krachten om fysische puzzels op te lossen en naadloos door op Scandinavië gebaseerde omgevingen te reizen. Maar dit land herbergt vele gevaren, want overal liggen wilde beesten op de loer. Beheers de kunst van Teslamancy en versla ze om meer gebieden te ontdekken. Ook is er een geremasterde versie van de eerste Teslagrad met verbeterde visuals en tien extra uitdagingslevels te spelen in de Teslagrad Power Pack Edition. Deze bevat beide games en komt later vandaag naar de Nintendo Switch. Teslagrad 2 en Teslagrad Remastered zijn later vandaag ook los verkrijgbaar.
 • Shadows Over Loathing van Asymmetric Games LLC: Shadows Over Loathing speelt zich af in de jaren 20 in het West of Loathing-universum en is een slapstick-RPG vol gekkigheid en stickfiguren. Reis door een levendige zwart-witwereld vol pratende kikkers, levende wiskunde en echte griezels. Er zijn een hoop rollen om te spelen. Trek je eigen snode plannetjes als een jazzagent of bepaal het lot van de kosmos als kaastovenaar. De downloadversie van Shadows Over Loathing komt later vandaag naar de Nintendo Switch. Pre-orders voor de gamecardversie zullen binnenkort bij veel verkooppunten beschikbaar zijn. Deze versie zal vanaf de herfst worden verscheept.
 • Blasphemous 2 van The Game Kitchen en Team 17: Oproep aan alle verloren en gekrenkte zielen: keer terug en volg The Penitent One opnieuw door een mysterieus land vol verschrikkingen in dit vervolg op de angstaanjagend leuke hack-‘n-slashplatformer Blasphemous. Verken een duistere wereld die trouw blijft aan de oorspronkelijke game vol skill-based gevechten en listige platformelementen, maar ook verbeteringen heeft doorgevoerd aan de kenmerkende pixelartstijl en het arsenaal aan vaardigheden dat tot je beschikking staat. Het is tijd om jouw oordeel te vellen wanneer de game, inclusief progressiesystemen, gepersonaliseerde builds en uitgebreide aanvalsmogelijkheden, deze zomer naar de Nintendo Switch komt.
 • OXENFREE II: Lost Signals van Night School Studio en Netflix: Riley keert vijf jaar na de gebeurtenissen in OXENFREE terug naar haar dorp Camena om onderzoek te doen naar vreemde elektromagnetische golven. Bedien de radio om met bovennatuurlijke wezens te communiceren, manipuleer de wereld om je heen en wees op je hoede voor een cultus die een portaal wil openen dat de werkelijkheid verandert. In het stadje gebruik je het nieuwe walkietalkiesysteem om met anderen te praten. Jouw keuzes hebben invloed op Rileys ontwikkeling, relaties en het verhaal. Schakel in op OXENFREE II: Lost Signals, dat op 12 juli naar de Nintendo Switch komt. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

Deze Indie World-showcase bevatte ook een montage van diverse andere indiegames die naar de Nintendo Switch komen:

 • Paper Trail van Newfangled Games, een avonturengame waarin je de wereld zelf vouwt, draait en roteert om puzzels op te lossen en obstakels te overwinnen, wordt uitgebracht in augustus.
 • Little Kitty, Big City van Double Dagger Studio, waarin een rustig kattenslaapje verandert in een leuk avontuur vol verkenning en een hoop aanpasbare kittens, wordt in 2024 uitgebracht.
 • Chants of Sennaar van Runedisk en Focus Entertainment, dat op 5 september verschijnt, is een game met een eindeloos labyrint waarin oude talen zowel het slot als de sleutel zijn.
 • Brotato van Blobfish en Seaven Studio, een top-down roguelite arenashooter waarin je in de huid kruipt van een aardappel en tot wel zes wapens tegelijk kunt hanteren om tegen hordes buitenaardse wezens te vechten, wordt dit jaar uitgebracht.
 • Escape Academy: The Complete Edition van Coin Crew Games en iam8bit, de game met handgemaakte escape-room-puzzels die je lokaal** of online* met vrienden kunt spelen, wordt deze herfst uitgebracht.
 • Five Nights at Freddy’s: Security Breach van Steel Wool Studios en ScottGames: in de nieuwste game binnen de gezinsvriendelijke horrorgameserie speel je als Gregory, een jonge knul die ’s nachts wordt opgesloten in Freddy Fazbear’s Mega Pizzaplex. Met de hulp van Freddy Fazbear zelf moet Gregory de haast eindeloze klopjacht van herziene personages uit de Five Nights at Freddy’s-serie zien te overleven, naast allerlei nieuwe vreselijke dreigingen. Five Nights at Freddy’s: Security Breach is later vandaag verkrijgbaar.
 • Bomb Rush Cyberfunk van Team Reptile, een game waarin je kunt dansen, schilderen, stunten en vechten met de politie en een graffitikunstenaar kunt worden, wordt uitgebracht op 18 augustus.
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x