Patent laat twee nieuwe PlayStation VR-headsets zien

Virtual Reality is blijkbaar nog niet dood, want er is een nieuw patent van Sony verschenen waarin we zien dat er mogelijk twee verschillende VR-headsets aankomen.

Het patent is gevonden door website Let’s Go Digital, en hierin zien we twee verschillende versies van de VR-headset van Sony. Beide headsets zullen Augmented Reality ondersteunen en een headset zal een uitgeklede versie hiervan worden. Er bestaat een kans dat Sony van plan is om twee verschillende VR-headsets voor de PlayStation 5 uit te brengen.

Daarnaast laat het patent ook zien dat beide headsets beschikking hebben over haptic feedback, wat een verfijndere versie is van de normale rumble. Haptic feedback is tevens ook verwerkt in de nieuwe Dual Sense-controllers. Ook kennen beide headsets sensoren die aangeven wanneer de headset niet goed gedragen wordt en zal het led-verlichting kennen.

In het verleden heeft Sony al eens eerder gezegd dat zij een nieuwe VR-ervaring naar de next-gen consoles willen brengen. De kans is dan ook zeer groot dat dit wellicht in de toekomst gaat gebeuren.

Ook interessant
Rockstar Games Backward Compatibility info voor PlayStation 5 en Xbox Series X
NL / EN