De Nintendo Direct van gisterenavond/nacht betekent natuurlijk ook dat er een hoop Nintendo nieuws te melden is deze dag. Om het makkelijker te maken, hier het belangrijkste Nintendonieuws gewoon verzameld in een bericht. Als je alle details wilt checken en alle gemiste items, dan is hier de Nintendo Direct gewoon in zijn geheel te zien

 • Er komt 9 maart een nieuwe update aan voor Super Mario Maker, met een nieuwe moeilijkheid en toegevoegde mogelijkheden om levels te maken. Lees meer daarover hier! 
 • Rythm Heaven Megamix komt eraan voor de 3DS. fans van de serie kunnen nieuwe en oude minigames verwachten met in totaal 100 ritmische minigames.

 • Er komt een Monster Hunter Generations samenwerking voor de 3DS.  De game zal een armor set bevatten van Marth (uit Fire Emblem). De game moet deze zomer uitkomen en gisteravond is ook de volgend trailer uitgebracht.

 • Het is nu mogelijk om SNES spellen te downloaden op de nieuwe generatie Nintendo 3DS. Lees meer daarover hier. 
 • Er komt een nieuwe Star Fox aan , genaamd Star Fox Zero. De gameplay komt weet overeen met de game Star Fox game op de Super Nintendo. Bekijk de trailer voor meer informatie over de game. Daarnaast komt er een andere game genaamd Star Fox Guard uit, wat een soort tower defense game lijkt te worden. De games zullen beide als bundel worden verkocht, maar ook los te downloaden zijn vanaf 22 april.

 • Er komt een update aan voor Splatoon. Zo zullen bepaalde uitrustingen aantrekkelijker worden gemaakt om te gebruiken, zullen de ranked matches worden verbeterd en zal het splatfest worden aangepast. Deze update is op 8 maart beschikbaar. Daarnaast komen er nog 2 wapen-updates aan, waarvan de eerste in april.
 • Er komt dit jaar weer een nieuwe Mario & Sonic at the Olympics uit, met nieuwe sporten als rugby en turnen. Op 24 juni komt het spel uit, check de trailer hier.
 • Paper Mario Color Splash heeft stiekem afgekeken bij Splatoon en is erachter gekomen dat spelen met verf toch wel leuk is. Dit jaar moet de game verschijnen voor de Wii U.

 • De nodige details over Pokken Tournament zijn te zien in deze trailer. Het gaat dan vooral over de verschillende characters en hun eigenschappen en vechtstijl. Op 18 maart komt de game uit.
 • Hyrule Warriors Legends komt eraan voor de 3DS en er komen in de toekomst ook 4 DLC-packs uit, maar in dat geval is het voordeliger de seasons pass te kopen. Meer erover in de trailer. De game is te koop vanaf 25 maart.
 • Voor de J-RPG fan komt dit jaar ook de 3DS remake van Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past uit. De trailer laat zien dat de game ook een visuele beurt heeft gehad.

En dan heb ik het op dit moment nog niet eens gehad over de nieuwe 3DS games voor Kirby or Metroid, de nodige amiibo info en meer Nintendo nieuws. Kijk daarvoor de Nintendo Direct terug om alle gemiste zaken te kunnen bekijken. Zijn jullie te vrede met Nintendo’s line-up en info of ben je bang dat het toch een mager gamejaar wordt? Laat het weten in een reactie!

Laat een antwoord achter