Nintendo heeft aangegeven dat opvolger van de Switch voor eind maart te onthullen

Er gaan al lange tijd geruchten over de opvolger van de Nintendo Switch, maar Nintendo zelf heeft nog steeds geen statement gemaakt. Daar is verandering in gekomen, want tijdens de afgelopen ‘investors call’ heeft de president van Nintendo Shuntaro Furukawa voor het eerst gesproken over een nieuwe console.

Furukawa bevestigde aan investeerders dat Nintendo inderdaad werkt aan een gloednieuwe gaming console en dat deze dit boekjaar uit de doeken zal worden gedaan. Dat is de periode tussen april 2024 en maart 2025. Ergens in deze periode gaat Nintendo, de opvolger van de zeer succesvolle Nintendo Switch onthullen.

Wat in ieder geval zeker is, is dat de nieuwe gaming console van Nintendo, niet aan bod gaat komen tijdens een aankomende Direct-presentatie in juni. De juni-presentatie is de grote E3-presentatie als het ware, maar omdat er geen E3 meer is, wordt het gewoon algemene Direct-genoemd. Deze presentatie zal draaien om games voor de Nintendo Switch die in de tweede helft van 2024 moeten uitkomen. Het lijkt er dus op dat we na juni, kunnen uitkijken naar de onthulling van de nieuwe console.

Volgens geruchten van de websites Giant Bomb, Eurogamer en Video Game Chronicle staat de nieuwe console gepland voor lancering in het eerste kwartaal van 2025. Als dat klopt zou de nieuwe console enkele maanden voor de release aangekondigd moeten worden voor onder andere het starten van pre-orders. Vermoedelijk lijkt een onthulling in Q3 of Q4 2024 zeer aannemelijk.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x