Nooit verschenen shooter Six Days in Fallujah is na 12 jaar opnieuw in ontwikkeling

Six Days in Fallujah is een controversiele game die jaren geleden in ontwikkeling was, maar helaas heeft de game nooit het levenslicht mogen zien.

De game werd in 2009 aangekondigd en zou in 2010 verschijnen, maar dit is nooit gebeurt. Dit kwam doordat de gebeurtenissen uit de game toentertijd te vers in het geheugen lagen, omdat de oorlog in Irak toen net officieel voorbij was. In Fallujah zijn veel onschuldige slachtoffers gevallen. Het lag allemaal net iets te gevoelig om de game daadwerkelijk uit te brengen.

De game zou destijds worden uitgegeven door Konami, maar deze trok zich terug vanwege de controversiele aard van de game. Daarna hebben is er niets meer vernomen van de game en is deze langzamerhand vergeten.

Vandaag hebben uitgever Victura en ontwikkelaar Highwire Games aangekondigd dat de game opnieuw in ontwikkeling is. De game wordt compleet opnieuw ontwikkeld, maar het oorspronkelijke idee van de game is wel het uitgangspunt. Daarnaast zijn er diverse mensen bij het project betrokken die eerder hebben gewerkt aan games als Halo en Destiny.

De game blijkt op dit moment al drie jaar in ontwikkeling te zijn en het is de bedoeling dat Six Days in Fallujah ergens dit jaar zal moeten verschijnen. Specifieke platformen zijn nog niet genoemd, maar de game zal zijn opwachting maken op consoles en PC.

Ook interessant
Nieuwe gameplay-trailer voor Werewolf: The Apocalypse – Earthblood verschenen
NL / EN