Oud-medewerker van Saints Row-ontwikkelaar richten nieuwe studio op

Een aantal voormalige werknemers van Volition, de studio achter de Saints Row-franchise, hebben een nieuwe studio opgericht onder de naam Shapeshifter Games.

Dit blijkt uit een nieuwe Linkedin-pagina van de onlangs opgerichte ontwikkelstudio. Het bedrijf omschrijft zichzelf als een “co-ontwikkelingsstudio voor AAA-games”. De studio staat onder leiding van Rob Loftus die voorheen als producer fungeerde van Saints Row.

Daarnaast is Brian Traficante werkzaam als creative director, en deze taak vervulde hij ook bij Volition. Op Linkedin meldt Shapeshifter dat het nog op zoek is naar nieuwe werknemers.

Shapeshifter Games werkt tevens al met een uitgever aan een aankomende Tripple A-game. Om welke uitgever en welke game het gaat, is niet nog niet bekend gemaakt.

Afgelopen augustus werd Volition definitief gesloten. Dit was te denken aan de slechte verkoopresultaten van de Saints Row-reboot. Daarnaast kondigde moederbedrijf Embracer Group een herstructurering aan, en meerdere studios werden opgeheven of verkocht.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x