PSVR2 “werkt” ook op de PC

Zoals je misschien weet is de PlayStation VR2 een exclusieve toevoeging voor de PlayStation 5. Toch is het mogelijk om de headset aan te sluiten op de PC.

Website The Verge kon de nieuwsgierigheid niet bedwingen en zijn erachter gekomen dat je de headset wel degelijk kunt gebruiken op de PC.

Zodra je de headset namelijk via de USB-C poort van je PC aansluit, zal deze de VR-headset van Sony zien als een extra beeldscherm. Hierdoor kun je de PlayStation VR2 gebruiken om te browsen of video’s te kijken. Helaas is de resolutie van de beelden op je headset vastgezet op maximaal 1080p op PC.

De Sense controllers worden daarnaast herkend als ‘HID compliant game controllers’ wanneer je ze op een PC aansluit. De kans is zeer aanwezig dat de mod-community hier in de toekomst wellicht mee aan de slag gaan om zo de headset en de controllers op de juiste manier werkend te krijgen. Ook bestaat de mogelijkheid dat Sony zelf drivers uitbrengt om de headset te laten werken op PC, al is dit erg onwaarschijnlijk.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x