Rainbow Six: Siege – YEAR 5 | PREVIEW

Tijdens de Six Invitational 2020, het grootste Rainbow Six esportstoernooi ter wereld, is zojuist onthuld dat in het nieuwe seizoen van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege een Nederlandse Operator wordt geïntroduceerd.

Wij waren een aantal dagen geleden uitgenodigd door Ubisoft om de eerste nieuwe content van Year 5 uit te proberen.

Operation Void Edge, wat het eerste seizoen van het vijfde jaar is, voegt twee nieuwe Operators toe aan de game: Iana en Oryx, respectievelijk een aanvaller uit Nederland en een verdediger uit Jordanië. Daarnaast is de map Oregon opnieuw ontworpen en brengt dit nieuwe seizoen weer een reeks gameplayveranderingen en een tijdelijk evenement naar Rainbow Six Siege.

De Nederlandse aanvaller Iana studeerde systeemtechnieken en was erg goed in topografische software. Door haar kennis kan zij een holografische weergave van zichzelf genereren die ze met haar Gemini Replicator kan besturen. Wanneer Iana haar hologram activeert, heeft zij er meteen controle over. Het hologram kan bewegen en maakt dezelfde geluiden als Iana, maar kan niet schieten, geen melee-aanvallen uitvoeren en geen secundaire gadgets gebruiken.

Oryx is de onofficiële bevelhebber in het fort van Kaid (een eerdere Operator). Hij handhaaft dit fort tijdens Kaid’s afwezigheid en is zijn vertrouwde adviseur. Oryx is een zwaar getrainde Operator die geen gadgets heeft, maar gebruikmaakt van zijn Remah Dash. Door zijn snelheid kan hij gemakkelijk roamen en korte afstanden afleggen met ongekende snelheid. Zijn Remah Dash kan ook worden gebruikt om tegenstanders neer te beuken of door breekbare muren te rennen, maar hierdoor verliest Oryx wel een deel van zijn health. Tot slot is Oryx ook in staat om omhoog te klimmen via open hatches, waardoor hij een aanzienlijk tactisch voordeel heeft ten opzichte van zijn tegenstanders.

Met de twee nieuwe Operators mochten wij aan de slag op de opnieuw ontworpen map Oregon. In deze map is de kelder flink uitgebreid en zijn de zolder en kantoortoren tevens voorzien van meer speelbare ruimtes en mogelijkheden. Verder zijn er nog een flink aantal van veranderingen te vinden door de gehele map, zodat de map beter aansluit op de huidige mogelijkheden van Rainbow Six Siege.

Verder zal de game nog een patch krijgen, waar de volgende zaken een update krijgen:

  • Aanpassingen aan het mechanisme voor breekbare oppervlakken
  • Veranderingen in de spawnlocaties voor drones van aanvallers
  • Vernieuwde spelershub
  • Aanpassingen voor Lesion en Twitch
  • Toevoeging van Lara Croft Ash Elite set op 15 februari

Voor diegene die benieuwd zijn naar Year 5 van Rainbow Six Siege, de testserver gaat op maandag 17 februari exclusief op PC live.

Op de testserver van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege kun je vanaf 17 februari alvast de nieuwe gameplayveranderingen en -verbeteringen van het aankomende seizoen proberen. Omdat het een testserver is, is een consistente gameplayervaring niet gegarandeerd. Iedereen die op de testserver meespeelt wordt dan ook aangemoedigd p, eventuele problemen die ze tegenkomen op de testserver met Ubisoft te delen op het R6 Fix-platform via r6fix.ubi.com.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Hieronder vindt je nog wat gameplay beelden die wij hebben mogen opnemen tijdens onze speelsessie en zie je de rework van Oregon:

Ook interessant
StarGamers Awards 2020: De uitslag
NL / EN