Ratchet & Clank: Rift Apart verschijnt alleen voor PlayStation 5

Vol smart zit iedereen te wachten op een nieuwe Ratchet & Clank-game, en deze gaan we ook zeker krijgen. Insomniac heeft wel opnieuw bekend gemaakt dat de nieuwe game in de serie alleen zal verschijnen op de PlayStation 5.

Veel gamers zijn in de veronderstelling dat Ratchet & Clank: Rift Apart ook gaat verschijnen op de PlayStation 4. In een reactie op Twitter laat Insomniac Games dan ook weten dat dit niet het geval is, en in tegenstelling tot games als Spider-Man: Miles Morales, Sackboy en Horizon Forbidden West de game exclusief alleen gaat verschijnen voor PlayStation 5.

Tijdens de PlayStation showcase in juni werd Ratchet & Clank aangekondigd voor de PlayStation 5. De game zal ook gebruik maken van alle nieuwe features van de nieuwe console. In de game is het namelijk mogelijk om naadloos door diverse universums te reizen en deze techniek maakt zwaar gebruik van de SSD van de PlayStation 5. De PlayStation 4 heeft geen beschikking tot supersnel geheugen, waardoor de game hier technisch niet mogelijk op is.

Ratchet & Clank: Rift Apart zal in een 4K-resolutie op 30fps draaien. Tevens is er de mogelijkheid om met 60fps te spelen, al is het met een lagere resolutie.

Ratchet & Clank: Rift Apart zal exclusief voor de PlayStation 5 verkrijgbaar zijn. Wanneer de game gaat verschijnen is nog niet bekend, maar men hoopt op een release op het einde van 2020.

Ook interessant
Resident Evil Village verschijnt in mei, nieuwe details onthuld tijdens showcase event
NL / EN