Satoru Iwata overleden op 55-jarige leeftijd

Satoru Iwata, CEO bij Nintendo, is afgelopen zaterdag op 55-jarige leeftijd overleden.

Iwata leed al enkele jaren aan galgangkanker. Haardoor was hij af en toe afwezig op evenementen zoals de E3 van 2014.

Op de afgelopen E3 kon je aan zijn flinke vermagering zien dat Iwata met behoorlijke gezondheidsproblemen kampte. Ondanks de langdurige strijd tegen de kwaadaardige tumor leek het de laatste tijd echter langzaam beter te gaan met het Japanse gaming-icoon. Helaas herstelde zijn lichaam niet snel genoeg.

Iwata was de vierde president van Nintendo en de eerste die niet uit de strenge Yamauchi-familie afkomstig was. Hij werd in 2002 het kopstuk van de revolutionaire Japanse multinational, kort na de launch van de GameCube, en wist van het bedrijf weer één van de meest relevante in de gehele industrie te maken. Zonder hem waren de DS en de Wii er nooit geweest en had de industrie er nu heel anders uitgezien.

Iwata was een van de warmste en meest charismatische CEO’s die de industrie ooit heeft gekend. Deze man had het hart op de goede plek zitten en focuste zich altijd op de lange termijn voldoening van de gamer in plaats van op het korte termijn succes van de gemiddelde aandeelhouder. De legendarische woorden zal een ieder ook vaak bijblijven:

“On my business card, I am a corporate president. In my mind, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer.”

 Hij begon bij Nintendo als ontwikkelaar. Bij HAL Laboratory heeft hij meegeholpen aan de ontwikkeling van klassieke games als Balloon Fight, EarthBound en, niet in de minste plaats, Kirby.

Wij willen, uit het diepst van ons hart, meneer Iwata ontzettend bedanken voor alles wat hij heeft gedaan. Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en collega’s in deze moeilijke periode.

[av_image src=’https://www.stargamers.nl/test/wp-content/uploads/2015/07/iwata2.jpg’ attachment=’4137′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=” styling=” caption=” font_size=” appearance=”][/av_image]

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x