Sea of Thieves zou ondertussen een nieuwe update hebben. Het piratenleven staat niet stil en door feedback van de community zouden er een aantal zaken worden aangepast. Echter zal de update een weekje later verschijnen.

In een recente “developers update” laat de ontwikkelaar weten dat de update zo goed als klaar is, maar dat er tijdens het testen toch een hardnekkige bug naar voren is gekomen. Het probleem kon niet snel genoeg worden verholpen en dus komt de update een weekje later. In de update zou het onder andere mogelijk worden om je crew op “private” te zetten, zodat je niet met vreemden in een crew terecht komt. Daarnaast zouden spelers in het water meer “stealthy” zijn (de naam boven de speler zou niet meer worden weergegeven. Als laatst zou het mogelijk zijn items en voorwerpen over te dragen aan andere spelers.

Voor de rest geeft de ontwikkelaar in de update toe dat de “Sovereign Item Set” inderdaad niet in de game is. Via patch notes werd wel gecommuniceerd dat deze items in de game zouden zitten, maar dit blijkt nog niet het geval. Verder hebben ze een aantal cosmetic items uit de game gehaald omdat ze te weinig onderscheidend zijn ten opzichte van andere items. Kijk (en luister) het op je gemak in onderstaande video.

Laat een antwoord achter