Sony CEO reageert op abonnementsdiensten zoals Xbox Game Pass

Als we Sony-eindbaas Kenichiro Yoshida mogen geloven spelen wij gamers vaak maar één game tegelijkertijd. Volgens hem zou een grote focus op abonnement diensten zoals Game Pass voor PlayStation niet logisch zijn.

Dat meldde Yoshida in een interview met Norges Bank Investment Management. Dit interview is een aantal maanden geleden afgenomen met de CEO van Sony. Yosdhida zegt dat mensen meestal maar één game tegelijkertijd spelen. Hij geeft aan dat een ‘all you can eat‘-aanbod qua games niet zo waardevol in vergelijking met videostreamingdiensten. Hij claimt dat Sony een gebalanceerde, hybride service via PlayStation Network aanbiedt, wat een balans tussen abonnement en betaalde content geeft.

Hoewel de vergelijking niet direct werd getrokken, lijkt Yoshida daarmee te reageren op het bestaan van Xbox Game Pass, waar een groot aanbod qua games beschikbaar is en alle first-party games op release meteen beschikbaar op komen. Sony biedt via zijn PlayStation Plus-abonnementen ook games aan, maar hier verschijnen de nieuwste first-party games van Sony niet vanaf releasedag op.

Het gehele interview kun je hieronder bekijken:

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x