Sony is bezig met een controller welke vervormd en warm en koud kan worden

In een onlangs vastgelegd patent heeft Sony een bijzonder concept voor een PlayStation controller vastgelegd. Hiermee zouden ontwikkelaars onder andere de temperatuur van een PlayStation-controller kunnen aanpassen.

Dit patent werd ontdekt door Exputer en het patent beschrijft een soort gel dat in de controller zou zitten. Deze gel kan harder of zachter worden, waardoor ontwikkelaars bijvoorbeeld de structuur van een item in een game kunnen nabootsen, wat moet zorgen voor veel meer immersie.

Volgens de beschrijving die bij het patent hoort is het ook mogelijk om de controller warmer of kouder te maken. Dit kan bijvoorbeeld toegepast worden in spellen waar het personage iets heets of kouds vast heeft. Om zo het realisme te simuleren kan de controller dan ook warmer of kouder worden.

Het patent merkt op dat controllers normaliter louter van materialen gemaakt worden die “moeilijk om te vervormen zijn”. Deze nieuwe controller zou dan ook “haptische ervaringen moeten verrijken”. 

Het is natuurlijk nog de vraag of Sony het patent ooit in de praktijk gaat toepassen. De kans is dan ook groot dat dit pas gebruikt gaat worden in een volgende generatie console van het bedrijf.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x