Gisterenavond heeft Sony de controller voor de PlayStation 5 onthuld aan het grote publiek.

Controllers zijn de afgelopen jaren niet wereldschokkend geweest als het gaat om design, maar de nieuwe controller van de PS5 zal sterk inzetten op gevoel. Dit gebeurt via de haptic feedback technologie, en daarom krijgt de nieuwe controller ook de nieuwe naam DualSense mee, welke dus de voorgaande DualShock controllers voort zal zetten.

Het eerste opvallende aan de nieuwe controller is het design, met de keuze voor een mix van zwart en wit. Dit laat de DualSense er futuristischer uitzien. Ook lijkt het of de controller iets groter is dan zijn voorgangers en neigt de controller meer naar de vorm van de Xbox-controller. De lichtbalk zit niet langer op de bovenkant van de controller, maar juist meer aan de voorkant. Deze is met subtiele lijnen netjes weggewerkt naast de touchpad die zijn terugkeer zal maken. De Share-knop is verdwenen en wordt vervangen door een Create-knop. Deze zal een soortgelijke functie hebben, maar zal ook functies omvatten. Wat dit gaat worden wil Sony nog niet vertellen.

De DualSense controller krijgt een ingebouwde microfoon, zodat je snel even casual kan chatten, zonder dat je hiervoor een headset gebruikt headset. Sony raadt wel nog steeds aan om een headset te gebruiken als je echt lang met iemand wil praten. De microfoon zal er waarschijnlijk ook voor zorgen dat je voice commands kan gebruiken om de PS5 te bedienen zonder dat je een headset of PlayStation Camera nodig hebt.

En dat was nog niet alles, want de controller krijgt ook ‘adaptive triggers’, welke je meer feedback moeten geven wanneer je bijvoorbeeld de trekker van een geweer overhaalt of een pijl aanspant met een boog. Deze triggers moeten ook goed samenwerken met de haptic feedback in de DualSense. Tot slot kun je zien dat de controller via USB-C opgeladen kan worden.

Hieronder zie je een aantal foto’s de Sony heeft vrijgegeven van de DualSense controller:

Laat een antwoord achter