Afgelopen nacht was de persconferentie van Sony, met een flink aantal prachtige titels. Ook hier hebben we weer een overzichtje van gemaakt, van de belangrijkste aankondigingen. Hieronder een overzicht:

Death Stranding

Hideo Kojima was aanwezig tijdens de conferentie met nieuwe gameplay beelden van zijn aankomende game Death Stranding. In de onderstaande trailer kun je zien hoe Sam Ridges (gespeeld door Norman Reedus) door een verlaten landschap trekt en de regen probeert te ontwijken.

Death Stranding verschijnt exclusief op PlayStation 4, een releasedatum is nog niet bekend.

The Last of Us Part 2

Een momentje om even bij stil te staan, want de eerste gameplay van The Last of Us Part 2 werden geshowed tijdens deze persconferentie.

In de gameplay video welke getoond werd, zien we een oudere Ellie. Hier sluipt zij rond door een bosrijke omgeving om het uiteindelijk op te nemen tegen een stel bandieten. Er volgen onder andere indrukwekkende gevechten en achtervolgingen.

The Last of Us Part 2 wordt exclusief voor PlayStation 4 ontwikkeld, en ook hier is nog geen releasedatum bekend.

Spider-Man

Spider-Man slingerde voorbij in een nieuwe gameplay trailer, waarin hij het op neemt tegen vier van zijn rivalen. De video toonde zowel indrukwekkende gevechten als mooie cutscenes.

Insomniac Games staat aan het roer van Spider-Man en de game zal op 7 september exclusief verschijnen op de PlayStation 4.

Ghost of Tsushima

Sucker Punch Studios kwam Ghost of Tsushima showen. De game speelt zich af in Japan, ten tijde van de eerste Mongoolse invasie. Jij bent een van de laatst overgebleven samoerai, en moet het land beschermen tegen deze aanval. In de onderstaande trailer zie je hoe de krijger meerdere Mongoolse vijanden in elkaar hakt.

Ghost of Tsushima is een Playstation exclusive, en er is nog niet bekend wanneer de game zal verschijnen.

Control

Ontwikkelaar Remedy kennen we van de Max Payne-series en Alan Wake. Zij werken aan een nieuwe game genaamd Control, voorheen bekend als Project 7. Hieronder vind je de aankondigingstrailer van de game, welke je in een indruk zal geven wat je mag verwachten. De game zal in 2019 uitkomen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

 

Resident Evil 2 Remake

Het was al bekend dat Capcom bezig was met een remake van een van de beste Resident Evil’s uit de serie. Deze werd namelijk al in 2015 aangekondigd. Na drie jaar wachten wordt dan eindelijk de eerste trailer getoond.

Resident Evil 2 komt op 25 januari 2019 uit voor PlayStation 4. Andere platformen zijn nog niet bevestigd.

Trover Saves the World

Er komt een nieuwe PSVR game aan onder de hand van Justin Roiland, de maker van de tekenfilm Rick and Morty. Ook zal het mogelijk zijn om de game zonder PSVR te spelen.

Tijdens de conferentie werd er een trailer getoond, welke je hieronder kunt checken. Een releasedatum is nog niet bekend.

De complete show gemist? Hieronder zie je de hele conferentie terug: