State of Play samenvatting juni 2022 | FEATURE

Afgelopen nacht werden we weer opnieuw getrakteerd op een State of Play. Sony gaf eerder al aan dat de focus zou liggen op diverse Virtual Reality titels, welke zullen verschijnen voor de PSVR2. Dat was in ieder geval nog niet alles. Hieronder vindt je een samenvatting van alle belangrijke titels die werden getoond tijdens de State of Play.

STRAY (19 juli 2022)

STRAY is zonder twijfel één van de meer originele interpretaties wat betreft Cyberpunk thema’s, en veel gamers kijken reikhalzend uit naar deze titel. Het wachten loopt echter bijna ten einde, want tijdens de nieuwste State of Play-aflevering bekende men op welke dag jij als een harige viervoeter een resem vervallen locaties mag verkennen . STRAY gaat vanaf 19 juli 2022 beschikbaar zijn voor PC, PlayStation 4 en PlayStation 5. Bovendien kondigde Sony gedurende hun presentatie nog meer goed nieuws aan voor eigenaars van hun consoles: men vermeldde namelijk dat bezitters van een Premium- of Deluxe-abonnement (voor PlayStation Plus) de game op diezelfde datum gratis mogen downloaden.

Resident Evil 4 Remake (24 maart 2023)

Tijdens de State of Play kwam Capcom veelvuldig voorbij, en onthulde Resident Evil 4 Remake, welke nu officieel op komst is voor Xbox Series S | X, PC en PlayStation 5! Daarnaast kregen we de onderstaande teaser trailer te zien, waarmee we ook een specifieke releasedatum kregen: 24 maart 2023!

Protagonist Leon S. Kennedy betreedt dus opnieuw het Spaanse dorp waar Los Iluminados (de eerder vermelde sekte) zich schuil houdt nadat enkele van hun leden erin sloegen om Ashley – oftewel de dochter van de Amerikaanse president – te ontvoeren. Aangezien we hier over een remake spreken, blijft de inhoud van het spel grotendeels hetzelfde, hoewel er natuurlijk sprake is van een handvol noemenswaardige veranderingen. Capcom zal naar verluidt het verhaal herinterpreteren, de gameplay moderniseren en uiteraard ook de graphics aanzienlijk polijsten. Deze laatste belofte zullen de ontwikkelaars overigens realiseren via de RE Engine.

Tunic (27 september 2022)

Tijdens de State of Play die vannacht plaatsvond, werd bekendgemaakt dat TUNIC op 27 september op PlayStation 5 en PlayStation 4 zal verschijnen. Eerder dit jaar mochten we al aan de slag met de game en waren goed enthousiast. In september zal ik dus ook mijn handen op de schattig ogende game kunnen leggen.

Verken een land vol verloren legendes, oeroude krachten en woeste monsters in TUNIC, een isometrische actiegame over een kleine vos op een groot avontuur. Gestrand in een verwoest land en bewapend met enkel je nieuwsgierigheid, ga je de strijd aan met kolossale beesten, verzamel je vreemde en krachtige voorwerpen en ontrafel je lang verloren geheimen.

Marvel’s Spider-Man PC-versie (12 augustus 2022)

Sony, Insomniac Games en Nixxes hebben tijdens de State of Play-presentatie, Marvel’s Spider-Man aangekondigd voor de PC.

Het gaat om de Remaster die verscheen op de PlayStation 5 inclusief de drie single player DLC’s. De game komt is vanaf 12 augustus 2022 speelbaar op de PC.

Het vervolg op Marvel’s Spider-Man namelijk Marvel’s Spider-Man Miles Morales komt ook naar de PC, maar die game staat gepland voor het einde van het jaar.

The Callisto Protocol (2 december 2022)

Tijdens de State of Play-presentatie hebben Sony en ontwikkelaar Striking Distance de allereerste gameplay trailer vrijgegeven van de horrorgame The Callisto Protocol.

De game ziet er verdomd vet uit met heel veel angstaanjagende wezens, bloederige actie en hele donkere omgevingen.

De game directeur van The Callisto Protocol is niemand minder dan Glen Scofield. Hij was de game directeur van Visceral Games bij de ontwikkeling van Dead Space 1 tot en met 3. Hij wilde heel graag Dead Space 4 maken, maar uitgever EA gaf geen groen licht omdat Dead Space 3 ondermaats verkocht. Met zijn nieuwe studio Striking Distance probeert Scofiefld zijn ideeën die hij had voor Dead Space 4 uit te werken in The Callisto Protocol.

The Callisto Protocol is vanaf 2 december 2022 verkrijgbaar voor de PlayStation 5, Xbox Series X en S en de PC.

Street Fighter 6 (2023)

Tijdens de presentatie werd ook de eerste gameplay trailer vrijgegeven van de vechtgame Street Fighter 6.

De game heeft een gloednieuwe artstijl gemaakt met de RE Engine waarbij personages zoals Ryu, Chun-Li, en Luke er realistisch uitzien. In de trailer zien we dat de RE Engine er ook voor zorgt dat animaties realistischer ogen en klappen hebben echt inpact. De trailer laat een nieuwe vechter zien genaamd Jamie. Hij is een vechter die onvoorspelbare moves gebruikt. Zijn vechtstijl is gebaseerd op ‘drunken boxing’.

De game krijgt Arcade Mode, online matches, Training Mode, local versus battles en twee gloednieuwe modi genaamd World Tour en Battle Hub. In World Tour creëer je een avatar en speel je een 3D beat ’em up single player avontuur In de trailer wordt kort gameplay hiervan getoond.

Wat betreft gameplay zijn er gloednieuwe mechanics zoals het Drive Systeem. Spelers kunnen hiermee 5 speciale moves uitvoeren aan de hand van een unieke meter. De moves kunnen aanvallend maar ook verdedigen gebruikt worden.

Als laatste de releasedatum. Street Fighter 6 verschijnt in 2023 voor de Playstation 4, PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X en de PC.

Resident Evil Village VR (nog niet bekend)

Capcom hebben vandaag tijdens de State of Play-presentatie bekendgemaakt dat de horrorgame Resident Evil Village, volledig speelbaar wordt met de PlayStation VR 2.

In de trailer zien we kort gameplay van de VR-versie waarbij het lijkt dat de speler meer vrijheid krijgt met het bewegen en slaan in VR. Zo zien we verschillende mes-bewegingen en dual pistolen.

Resident Evil Village is reeds verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X | S, PlayStation 5, PC en Google Stadia.

Horizon: Forbidden West content update

Eerder werd op de PlayStation Blog al aangekondigd dat Horizon Forbidden West een grote update krijgt. Door die update worden een aantal nieuwe zaken toegevoegd, waaronder een Ultra Hard-modus die je vaardigheden grondig op de proef zal stellen. Daarnaast wordt ook een New Game+ optie toegevoegd, waardoor je betere gear kunt verdienen. Ook nieuwe wapons, nieuwe Trophies en enkele kwaliteitsverbeteringen zullen doorgevoerd worden.

Onderstaande trailer toont je alvast wat je kunt verwachten van update 1.14.

Horizon Call of the Mountain (nog niet bekend)

Tijdens afgelopen State of Play werd een uitgebreidere video getoond waarin we heel wat te zien krijgen van de nieuwe wereld in Horizon Call of the Mountain.

In Horizon Call of the Mountain kruipen we niet in de virtuele huid van Aloy, maar van een voormalig Shadow Carja-strijder. In de trailer zie je een pak gameplay, waarbij duidelijk wordt dat je ook in deze VR-game zult moeten zwemmen, klimmen en wegduiken voor de robots. Wanneer we de game, en bij uitbreiding de PlayStation VR2, mogen verwachten, is niet bekendgemaakt.

Final Fantasy XVI

Tijdens de State of Play kreeg Final Fantasy XVI een nieuwe trailer en kregen we eindelijk meer info over wanneer het spel zou verschijnen. In de zomer van 2023 zullen we eindelijk aan de slag kunnen gaan met het nieuwste deel in de gelauwerde Final Fantasy-hoofdreeks.

De trailer laat gameplay zien, laat ons kennismaken met verschillende personages, we zien grote slagvelden, unieke abilities en reusachtige goden die verwoestend uithalen. Naoki Yoshida heeft meer informatie gedeeld over Final Fantasy XVI via de officiële PlayStation Blog.

Helaas is de release niet najaar 2022 zoals velen hadden gehoopt. Final Fantasy XVI staat namelijk gepland voor een release in de zomer van 2023 voor de PlayStation 5.

Bekijk de volledige State of Play van 2 juni hieronder terug:

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x