Third-party ontwikkelaars hebben vetrouwen verloren in Xbox

Third-parties lijken minder vertrouwen te hebben in Xbox. Volgens Chris Dring van GamesIndustry.biz gaven ontwikkelaars tijdens de recente Game Developers Conference aan dat de huidige marktpositie van Xbox aan het veranderen is.

Kijkend naar de markt, lijkt het erop dat de verkoop van Xbox-consoles, vooral in markten buiten Noord-Amerika, aan het dalen is. Dit heeft ertoe geleid dat veel ontwikkelaars van derden zich beginnen af te vragen of het zelfs de moeite waard is om de extra tijd die vaak nodig is om hun spellen te porten voor Xbox Series X | S.

“Xbox zit echt in de problemen als hardwarefabrikant,” zei Dring tijdens een recente aflevering van de GamesIndustry.biz podcast, die je hieronder kunt bekijken. “Het andere dat ik hoorde – ik hoorde het van een zeer prominent bedrijf en een niet zo prominent – was dat de prestaties van Xbox in Europa gewoon stagneren.”

“De zin die een groot bedrijf dat vorig jaar een groot spel uitbracht zei [was], ‘Ik weet niet waarom we de moeite hebben genomen om het te ondersteunen’,” zei Dring.

Een deel van deze vraagtekens lijkt ook voort te komen uit Microsoft’s mandaat dat spellen die uitgebracht worden op Xbox Series X en Series S gelijke functies moeten hebben. Dit omvat functies die veel moeilijker over te brengen zijn, zoals de problemen van Baldur’s Gate 3 met split-screen co-op voor het platform eind 2023.

“We hebben in een eerdere podcast vermeld dat we hadden gehoord dat retailers in Europa overwegen of al hadden besloten om hun Xbox-voorraad op hun schappen terug te dringen – hardware, spellen, dat soort dingen – en nu heb je uitgevers van derden die zeggen, ‘we steken veel moeite in het proberen te creëren van een Series S-versie en een X-versie van een spel wanneer, om eerlijk te zijn, voor ons de markt PC en PS5 is’,” zei Dring.

Het is moeilijk om aan exacte cijfers te komen, maar het is goed om te belichten dat Microsoft momenteel derde is als het gaat om de console markt.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x