Sony kwam onlangs met de feestelijke mededeling dat wij begin 2019 onze PSN naam kunnen veranderen. Vanaf morgen is het zover, want dan kun je je in-game naam zoals xxULTRAMOMMABLASTERxx, DopieDons of C0ckBl0ckZ0rZ eindelijk veranderen naar iets fatsoenlijks!

Ergens vorig jaar kondigde Sony aan dat we ergens in het begin van 2019 onze gebruikersnaam zouden kunnen wijzigen. Deze Name Change feature, zal dan eindelijk vanaf morgen voor iedereen worden uitgerold.

Het is mogelijk om je gebruikersnaam via je PS4 of via een browser te wijzigen. De eerste naamsverandering zal gratis zijn, maar daarna kost het 9,99 euro – of 4,99 euro als je PlayStation Plus abonnee bent – per verandering.

Dit alles is niet zonder gevaar, want Sony geeft wel een waarschuwing als je je PSN-gebruikersnaam veranderd. Dit kan namelijk kwalijke gevolgen hebben in games die de feature (nog) niet ondersteunen. Normaal ondersteunen alle games die na 1 april 2018 zijn verschenen de feature, maar dit kan Sony niet garanderen omdat niet alle games er effectief op zijn getest. Bij games die de feature niet ondersteunen, is het onder andere mogelijk dat spelers de oude gebruikersnaam blijven zien. Dit is in het minste geval, want het kan erger. Zo kun je onder andere ook save data verliezen of kunnen bepaalde elementen van de game plots niet meer goed werken.

Maar wil je alsnog je PSN naam veranderen, kan dat vanaf morgen. Voor meer informatie raden wij je aan om even de PlayStation Blog te lezen voor alle details!

2 reacties

Laat een antwoord achter