Volgende generatie Xbox-consoles zou door derde partijen geproduceerd kunnen worden

Journalist Jez Corden van de website Windows Central kwam onlangs met een interessant gerucht over een volgende generatie Xbox-consoles. Corden komt vaak met correcte informatie over alles wat met Xbox gerelateerd is, zo wist hij eerder al informatie te brengen over het bestaan van de Xbox Series S, voordat deze officieel werd aangekondigd.

Het lijkt erop dat Microsoft gaat werken met een referentiemodel voor next-gen consoles. Hierdoor kunnen andere fabrikanten met een eigen versie van een Xbox-console produceren aan de hand van de referenties die Microsoft geeft. Het idee is vergelijkbaar met videokaarten van AMD en Nvidia. Deze bedrijven komen met een referentiemodel en vervolgens komen hardware fabrikanten zoals Asus, MSI, Gigabyte en anderen met een eigen versie van dezelfde videokaarten. Deze kaarten beschikken over dezelfde specificaties, maar alles eromheen kan aangepast worden. Denk aan het design, de koeling, RGB-verlichting, aansluitingen en prijskaartje. Mogelijk krijgen we hierdoor verschillende Xbox-consoles met unieke designs, prijzen en mogelijk zelfs features.

De volgende Xbox krijgt volgens de bronnen van Corden ook toegang tot meerdere digitale winkels buiten de Microsoft Store. Digitale winkels zoals Steam, Blizzard Battle.net, GoG en de Epic Games Store kunnen mogelijk beschikbaar worden op de nieuwe Xbox-console, net als dat nu het geval is op een Windows PC.

Als laatste meldt Corden dat Xbox mogelijk werkt aan een eigen Xbox handheld, vergelijkbaar met de ROG Ally en Lenovo Legion Go. Gamers zouden hiermee exclusieve Xbox games op spelen, zoals Halo, Forza of Gears, maar ook via de cloud streamen door middel van Xbox Cloud Gaming. Wanneer deze handheld gaat verschijnen is niet bekend. Mogelijk wordt dit ook een referentiemodel handheld voor andere fabrikanten.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x