Volgens New York Times bood Microsoft Sony een Call of Duty-deal van tien jaar aan

Begin dit jaar kwam Microsoft met de mededeling dat zij Activision Blizzard over gingen nemen. Hoewel de deal nog niet rond is, is voornamelijk Sony fel tegen de overname.

Dat Sony de overname niet ziet zitten komt niet door franchises als World of Warcraft, Overwatch of Diablo, maar juist om de Call of Duty-serie.

Call of Duty is namelijk een van de best verkochte games op PlayStation consoles en Sony wil dat natuurlijk graag zo houden, ook als de overname door Microsoft doorgaat.

Eerder dit jaar kwamen berichten naar buiten dat Microsoft de Call of Duty-franchise 3 jaar op PlayStation zou willen uitbrengen en daarna exclusief zou maken voor Xbox. Phil Spencer, CEO van Xbox, gaf daarna in een interview aan dat Call of Duty zal blijven uitkomen op PlayStation zolang de serie blijft bestaan.

Nu is er echter een nieuwe partij, namelijk de New York Times, die aangeeft dat Sony een deal heeft aangeboden gekregen door Microsoft om Call of Duty voor 10 jaar uit te brengen op PlayStation-consoles. Het is niet bekend hoe Sony hierop heeft gereageerd en wat Microsoft hiervoor eventueel heeft gevraagd. Eerder dit jaar gaf Sony na de overname van Bungie aan, dat Destiny ook in de toekomst multiplatform zal blijven.

Het is uiteindelijk nog afwachten hoe dit verhaal af gaat lopen, en of de overname van Activision Blizzard ook werkelijk doorgaat.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x