Microsoft blijft goed luisteren naar haar fans, en vanaf vandaag zijn Duke Nukem Forever, The Darkness en Xcom Declassified speelbaar op Xbox One via backwards compatibility.

Als je een van de Xbox 360 games bezit, kun je de disk van deze games nu in je Xbox One proppen en spelen, of het spel opnieuw downloaden. Mensen die de games nog niet eerder in hun bezit hebben gehad, kunnen deze nu aanschaffen via de Xbox Live Store.

Een van onze favorieten is The Darkness, en deze game is ontwikkeld door Starbreeze Studios (Payday, Overkill’s The Walking Dead en oldschool muziekprogramma Fast Tracker 2). The Darkness is gebaseerd op de gelijknamige comics, waarin je de rol aanneemt van maffioso Jackie Estacado die hele speciale krachten kent.

Duke Nukem Forever is zeker niet de beste game ooit, en werd door zijn ontwikkeltijd toch stiekem een cult-klassieker. De game werd in 1997 al aangekondigd, maar kwam uiteindelijk pas vijftien jaar later uit, met alle gevolgen van dien.

The Bureau: XCOM Declassified is een uitstapje van de klassieke serie en is redelijk uniek te noemen in de franchise: in plaats van een tactische, turnbased game met een isometrische perspectief, krijgen we een third-person shooter.