Microsoft heeft een blogpost gepubliceerd waarin gesteld word dat de Xbox Series X “de meest backwards compatible-console ooit” zal worden.

Volgens de post zijn er bij de launch van de nieuwe console al duizenden games die we kunnen gaan spelen, zelfs games die op de eerste generatie Xbox zijn verschenen.

Het is dus duidelijk! Bij de launch van de Series X is het mogelijk om duizenden Xbox-games te spelen, waarvan zelfs honderden games uit de tijd van de eerste Xbox. Dit verteld Partner Director of Program Management, Jason Ronald, aan Xbox Live Wire. Ook zegt hij dat de vijftien Xbox Games Studios hard bezig zijn met het ontwikkelen van diverse exclusieve games voor het aankomende platform.

De beste man geeft tevens aan dat er veel technische innovatie nodig was om dit te bewerkstelligen. Dit gebeurde in samenwerking met toonaangevende game-ontwikkelaars om zoveel oude games te kunnen laten draaien op de aankomende console.

We mogen in ieder geval meer dan 500 Xbox 360-games verwachten die speelbaar zijn op de console. Het team die al achter de backwards compatibilty van de Xbox One zat is nu volle bak aan het werk met de technologie voor de Xbox Series X. Zodoende kunnen er veel originele, first-gen Xbox-games speelbaar zijn op de nieuwe console.

Naast dat deze oudere games op de Xbox Series X speelbaar zijn, draaien deze ook nog eens beter dan voorheen. Resoluties worden opgekrikt tot 4K, HDR wordt automatisch toegevoegd, frame rates worden verdubbeld en nog veel meer.

Alle ins en outs kun je in de blogpost van Microsoft lezen!

Laat een antwoord achter