XCOM 2: sighted & confirmed!

Deel 2 van deze turn-based tactical strategy game is officieel aangekondigd! Dit jaar zal XCOM 2 in november voor de PC uitkomen. Voor degenen die deze gamereeks kennen is dit goed en awesome nieuws en mischien ook wel voor de mensen die nog nooit van deze game gehoord hebben. Check hier deel 1 en kom erachter!

Het is al een ruime 3 jaar geleden dat XCOM: Enemy Unknown uitkwam, die kort daarna opgevolgd werd door XCOM: Enemy Within. Allebei hoog-geanticipeerde games, waarvan natuurlijk ooit wel een vervolg werd verwacht.

De eindbaas van 2K kwam kort geleden naar buiten met dit bericht:

“In XCOM 2, the roles have been reversed, and XCOM is now the invading force. They are hampered by limited resources and must constantly evade the alien threat in their new mobile headquarters. Players must use a combination of firepower and stealth-like tactics to help XCOM recruit soldiers and build a resistance network, while attempting to expose the evil alien agenda and save humanity. XCOM 2 will introduce gameplay features such as procedurally-generated levels, which will make each experience unique to the player, as well as offer a much deeper level of modding support. Additionally, XCOM 2 will offer a variety of new content including five updated soldier classes, increased soldier customization, more alien and enemy types, evolved tactical combat”

 -2K Games President Christoph Hartmann

Als dat niet veel goeds beloofd, weet ik het ook niet meer. Meer XCOM is altijd goed, als je in ieder geval van de harde kern bent. De game is niet voor pussies en is onvergeeflijk. Trial & error zijn de sleutelwoorden voor XCOM, dus wees gewaarschuwd als je er mee aan de slag gaat!

Er zijn een aantal screenshots vrijgegeven, die hier te bekijken zijn.

En voor degenen onder ons die niet van stilstaande plaatjes houden;  er is ook nog een trailer verschenen. Die onthuld helaas geen gameplay, maar laat wel zien wat voor diversiteit aan characters er in de game te vinden is. Wat dacht je van een schrikbarend grote alienslang? Of zo’n welbekende Area 51 alien, maar dan met de lengte van Shaquile O’Neal en a thirst for blood?

Verminkte, vieze cobra & co check je in de volgende trailer.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=2E_-2wIJIzQ’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

Aan de beelden te zien lijkt het erop dat we de slag om aarde verloren hebben. Overal kruipt en loopt er gespuis rond, en XCOM zal kostte wat het kost er alles aan doen om de aarde weer terug te winnen voor de oorspronkelijke bevolking.

Als jij een nog interessantere setting kan bedenken als deze… Dan doen wij helemaal niks, want dat lukt je toch niet. Nee, maar even serieus; want denken jullie? Wij/ik zijn in ieder geval psyched!

 

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x