Geen console en PC games meer van Konami?

Holy shit!! De Japanse game-uitgever Konami gaat stoppen met het maken van pc- en consolegames, alleen een titel overleeft het…

Konami heeft er blijkbaar genoeg van. Met uitzondering van Pro Evolution Soccer 2016 heeft de uitgever alle lopende projecten op de consoles stopgezet, zo schrijft het Franse Gameblog op basis van anonieme bronnen.

Konami gaat nog wel Metal Gear Online afronden. Dit is het multiplayercomponent van openwereldgame Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, die begin deze maand uit is gekomen.

In maart zocht Konami nog personeel voor een nieuwe deel in de Metal Gear franchise.Gameblog stelt echter dat er nooit mensen zijn aangenomen en dat er geen nieuwe Metal Gear project in ontwikkeling is.

De bronnen van de site voorspelden al eerder het vertrek van Julien Merceron, die verantwoordelijk was voor de Fox Engine waar onder meer The Phantom Pain op draait. Later werd het ontslag door bronnen van IGN bevestigd. Merceron zou willen vertrekken bij Konami omdat de uitgever geen grote projecten meer heeft.

Volgens Merceron gaat Konami zich steeds meer richten op smartphonegames en Japanse pachinko-automaten, een soort flipperkasten, in plaats van consolegames.

Konami verkreeg onlangs wel de licentie om een voetbalspel te maken rond het EK voetbal. Het is niet bekend of de uitgever nog van plan is om dit door te zetten.

Konami ontsloeg ook al eerder Metal Gear Solid bedenker Hideo Kojima dit jaar. Naar verluidt zou Konami “not-amused” zijn geweest met de kosten van Metal Gear Solid 5. De game zou zo’n 80 miljoen dollar hebben gekost qua ontwikkeling.

In augustus schreef het Japanse dagblad Nikkei dat ontwikkelaars bij Konami te maken hebben met slechte werkomstandigheden. Zo zouden zij worden ingezet als schoonmaker of beveiliger bij gebrek aan werk.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rowdy Oomen
8 jaren geleden

Misschien maar goed ook, want PES en MGSV zijn ook de enige echte toevoegingen van Konami. Met het vertrek van Kojima heb ik er ook minder vertrouwen in.

Andere franchises zoals Castlevania en Silent Hill zijn ook al een tijd niet meer verschenen op de consoles of worden juist gecanceled. Verkopen die franchises aan een partij die er wel wat mee kan! (geen EA en Ubi plz…). 😛

0
0
Clint Mangal
8 jaren geleden

Dus ik kan fluiten naar een nieuwe versie van deze game!

0
0
Rowdy Oomen
8 jaren geleden

Daar kon je al lang naar fluiten hahaha. Vind het meer iets voor Capcom om daar een remake van te maken, hebben ook meer ervaring in fighters 😀

Een nieuw soort Turtles in Time zou btw wel tof zijn 😉

0
0
NL / EN
3
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x