Alle DLC voor Street Fighter 5 zal een ‘soort van’ gratis worden

Volgens de Community Manager bij Capcom, Peter Rosas, zijn de dagen van Ultra- en Supereditions van Street Fighter voorbij. Waar het voorheen eerst slimmer was om de game pas ver na de releasedatum aan te schaffen voor alle extra characters en outfits in deze editions, zullen ze nu in de loop van tijd gewoon gratis te behalen zijn. Nouja, je zal er een klein beetje moeite voor moeten doen..

Volgens een bericht op het Playstation Blog gaat er maar één editie van Street Fighter 5 verschijnen. Uiteraard zal er content aangevuld blijven worden in de vorm van DLC, maar zal voor iedereen gratis vrij te spelen zijn. Wat betekent dat als je de game koopt, je ook geen extra stuiver hoeft uit te geven om de additionele content te unlocken. Tof concept!

Wat ik begrepen heb uit voorheen vrijgegeven berichten, is dat je digitale valuta ‘Fight Money’ kan verdienen door het spel simpelweg te spelen. Daarmee zul je gewoon alle gameplay-gerelateerde content kunnen unlocken die de game te bieden heeft. Het is voor de luie rijkaards met een gat in de hand natuurlijk alsnog mogelijk om ‘Zenny’ te kopen, de digitale geldeenheid in SF5 die je weer met echt geld aan kunt schaffen. Duuuuussssss…

streetfighter5screenshot

Wat wel fijn is aan dit concept, is dat je zo kan kiezen hoe je je spel uit wilt breiden. Je koopt zo geen nieuw DLC-pakket waar je uiteindelijk de helft niet van gebruikt, en unlock je alles op je eigen tempo en volgorde waarop jij dat wilt. En word je ook niet in de verleiding gebracht om een premium-pass aan te schaffen, terwijl je misschien al na een paar weken/maanden uitgekeken bent op de game.

Laten we nu hopen dat meerdere ontwikkelaars geïnspireerd worden door Capcom, maar ik ben er persoonlijk gezegd een beetje bang voor. Want waar geld te verdienen is, zal er geprobeerd worden om nog meer geld te verdienen. En als gamers ergens niet vies van zijn, is het wel met flappen strooien.

In den beginne zal de game gereleased worden met 16 speelbare karakters, waarvan er 4 spikkiesplinternieuwtje zullen zijn in het SF-universum. Daarna zullen er op reguliere basis meerdere vechters verschijnen.

Street Fighter V verschijnt in maart 2016 op Playstation 4 en PC.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x