Banjo-Kazooie maken morgen hun opwachting op Nintendo Switch Online

Vanaf morgen zal de klassieke 3D-platform game Banjo-Kazooie speelbaar zijn op de Nintendo Switch. Je moet hiervoor wel een Nintendo Switch Online uitbreidingspakket hebben.

In 2021 kondigde Nintendo al aan dat de klassieke game zijn opwachting zou maken op de hybride handheld, maar een precieze releasedatum was nog niet voorhanden. Nu heeft Nintendo bekend gemaakt dat de game vanaf morgen al speelbaar zal zijn.

Banjo-Kazooie maakt onderdeel uit van de Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket waarmee je diverse klassieke Nintendo 64-games kunt spelen. Deze dienst werd eerder dit jaar gelanceerd.

Hoewel dit misschien niet heel groot nieuws is voor de modale gamer, is de komst van Banjo-Kazooie naar Nintendo Switch Online best wel een mijlpaal. Het is namelijk voor het eerst sinds de oorspronkelijke Nintendo 64-release dat de game weer op een Nintendo-platform speelbaar is. Ontwikkelaar Rare werd begin jaren 2000 namelijk door Microsoft opgekocht, waardoor de licentie van Banjo-Kazooie van Microsoft is geworden. Al eerder bracht Microsoft games naar de hybride console van Nintendo, want eerder verscheen de Ori-franchise.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x