Bepaalde Activision Blizzard-franchises zullen volgens insider blijven verschijnen op PlayStation-consoles

Gisteren werd het grote nieuws bekend gemaakt dat Microsoft de uitgever en ontwikkelaar Activision Blizzard heeft opgekocht voor bijna 70 miljard dollar. Toch zet dit een hele hoop gamers aan het denken.

Met de aanschaf van deze partij kunnen we er donder op zeggen dat er veel Activision Blizzard games op de Xbox Game Pass gaan verschijnen. Vorig jaar kocht Microsoft al de uitgever Bethesda, en al snel werd duidelijk dat veel franchises Xbox exclusives gingen worden. De vraag is nu natuurlijk of dat dit hetzelfde gaat gebeuren met games zoals de Call of Duty-franchise.

Als wij een bron van de website Bloomberg mogen geloven heeft Microsoft wel de intentie om een aantal franchises wel voor PlayStation-consoles te laten verschijnen. Hierbij mogen we wel verwachten dat bepaalde content eerst voor Xbox consoles en eventueel PC zal verschijnen. De verwachting is dat Microsoft eerder uitgegeven titels zoals Call of Duty: Warzone zal blijven ondersteunen op PlayStation-consoles.

Aangezien het voor Microsoft belangrijk is dat er geld verdiend wordt aan het uitbrengen van games, is het dan ook te verwachten dat Call of Duty blijft verschijnen op de PlayStation. Daarnaast gaf Microsoft in een bericht al aan dat mensen over de hele wereld en verschillende platforms genieten van Activision Blizzard-titels, en dat die communities in de toekomst ondersteund blijven worden.

‘Activision Blizzard games are enjoyed on a variety of platforms and we plan to continue to support those communities moving forward.’

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x