Meer Bethesda nieuws, hoewel dit misschien wat minder vet is. het doorverkopen van game  (tweedehands) ligt al langere tijd onder vuur bij de gameindustrie. Als DLC (die al op de disk staan), lootboxes en dit gedoe over games iets bewezen heeft, is dat sommige ontwikkelaars tot veel praktijken in staat zijn om geld binnen te harken. Bethesda gaat er wel een beetje ver in wat betreft tweede hands games.

Bethesda was “not amused” door een man die The Evil Within 2 op Amazon probeerde te verkopen. Hij probeerde een gesealde versie van The Evil Within 2 als nieuw te verkopen en dat zit Bethesda niet lekker. Pete Hines legt tegenover Eurogamer uit dat de term “new” niet gewenst is. De koper koop immers geen game rechtstreeks van de winkel, maar van een individu zelf (tweede hands) en dat is dus niet nieuw.

“He was listing the product as if it was new. All we’re saying is if it’s a previously owned product, you have to sell it as a previously owned product – you cannot represent it’s new because we have no way to verify what you’re selling actually is new.” Hines

Nu voelt Bethesda zich genoodzaakt om juridische stappen te nemen tegenover de gast die het spel op marktplaats verkoopt, om de eventuele koper te beschermen tegen deze “misleiding”. Als consument als je een als “nieuw” aangeboden ziet op Marktplaats/Ebay/Amazon voor een prikkie voor een fractie van de winkelprijs, dan kun je er toch van uitgaan dat het om een tweedehands product gaan in een nieuwe staat (pas gekocht, ongeopend en onbeschadigd). Heldhaftig dat Bethesda het opneemt voor de consument, het zal vast als jaren een veelgehoorde klacht  zijn op Amazon.